TORNAR

Carles Olivella desgranarà a la Biblioteca les històries sobre l'Atlàntida

El viatger i fotògraf repassarà des de Plató fins a Verdaguer

cultura
Dimarts, 27 juny 2017. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Biblioteca d'Igualada rebrà la visita el 6 de juliol d'un viatger incansable. Carles Olivella, professor emèrit de l'Escola Nacional d'Alta Muntanya, desgranarà dos mil·lennis d'història i llegenda sobre l'Atlàntida.

La història de l'Atlàntida ha arribat als nostres temps per múltiples canals. Va ser Plató el qui en va parlar per primera vegada als seus 'Diàlegs, i des d'aleshores el continent enfonsat ha despertat sempre passions entre filòsofs, escriptors, cineastes i el món de l'art en general. Carles Olivella és un viatger i fotògraf infatigable i ha dedicat molt de temps a estudiar el mite de l'Atlàntida al llarg de la història de la humanitat. En farà un repàs a la xerrada del dijous 6, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Central d'Igualada, en què projectarà imatges i documents sobre el tema.

L'Atlàntida va ser un continent habitat pels atlants, una mítica civilització que hauria existit uns 9.000 anys abans de la Grècia clàssica. Hi ha diverses teories sobre la ubicació d'aquest gran tros de terra enfonsat com l'actual estret de Gibraltar o les illes mediterrànies de Tira i Creta. A casa nostra, Jacint Verdaguer, amb el seu poema 'L'Atlàntida', publicat l'any 1877, en va fer un clàssic de la literatura catalana. També en va parlar Jules Verne a 'Vint mil llegües de viatge submarí'. Més a prop en el temps i l'espai, altres escriptors contemporanis també l'han convertit en matèria literària. És el cas del capelladí Joan Pinyol a 'El mar de les ombres' (Onada Edicions, 2016), una novel·la històrica amb tints policíacs que transcorre dalt d'un transatlàntic a principis de segle XX. Carles Olivella Viguer és professor emèrit de l'Escola Nacional d'Alta Muntanya, viatger i estudiós dels llocs més enigmàtics de la terra. Així, s'ha endinsat en els costums ancestrals de les darreres tribus de tuaregs nòmades o ha viatjat fins a l'Alt Amazones per conèixer la vida ancestral dels indis natius.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.