TORNAR

Carme Teatre actualitza el mite d’Antígona al Teatre de l’Aurora

El públic s’integra dins l’espectacle

cultura
Divendres, 12 desembre 2008. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Antígona, filla d’Edip i Yocasta i germana d’Ismene, Eteocles i Polinices, va sercondemnada a ser enterrada viva per contradir els designis del rei de Tebas, Creont, quan va ordenar no donar sepultura dignament a Polinices per considerar-lo traïdor. En un gest d’amor, Antígona es revela i enterra el seu germà. Per reflexionar i oferir noves visions sobre el mite de Sòfocles, el Teatre de l’Aurora ha programat per aquest cap de setmana Antígona 18100-7 de la companyia valenciana, i també sala teatral, Carme Teatre. L’espectacle arriba a través del Circuito de la Red de Teatros Alternativos.

El director del muntatge, Aurelio Delgado, ofereix una versió molt particular del text clàssic. Primer explora el personatge tal i com va crear-lo Sòfocles i després el fa arribar al present tot sobrevivint al pas del temps. Delgado creu que “podem trobar Antígones a qualsevol lloc, ja que és una dona normal i corrent que viu una situació injusta, i això encara passa actualment”.

“La gent més normal, la que no penses que és Antígona, de sobte et sorprèn prenent una postura que no t’esperaves. I passa el mateix per exemple amb l’Estat, el que creus que és més democràtic i adient a tu et sorprèn amb mesures que no entens”, afegeix. Ara bé, Delgado també assenyala que, “si bé intentem lluitar com ella, el poder té la seva força i imposa les seves mesures”, per la qual cosa no tothom aconsegueix revelar-se.

A banda de l’actualitat del text, l’espectacle té altres atractius com ara l’excel·lent interpretació dels actors i un posada en escena espectacular. D’altra banda, la dramatúrgia obliga a trencar amb l’escenari convencional disposat a la italiana per situar el pati de butaques en forma de U tot deixant l’escenari a l’espai central. D’aquesta manera s’integra el públic dins l’escena, suggerint un diàleg al qual se sent temptat a participar activament.

Segons ha explicat el director Aurelio Delgado, l’original disposició de l’escenari és “fruit del procés de treball”. “Només hi ha un personatge que fa de cor i volíem que aquest hi fos més present. En la tragèdia grega, el cor és el públic i aquí hem fet el mateix; tots som partícips de la història i, com a la vida, en qualsevol racó de l’escena hi pot aparèixer una Antígona”, argumenta.

Les representacions d’Antígona 18100-7 es faran el divendres 12 i dissabte 13 de desembre a les 22h i el diumenge 14 de desembre a les 19h. Les entrades (12 €) es poden adquirir a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 o bé a través del correu electrònic, escrivint a reserves@teatreaurora.org.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.