//Plugins sense CDN ?>
La XTAC vol impulsar la dinamització dels Ateneus que tenen sala de teatre, programació pròpia i voluntat de treballar en xarxa i ajudar-los a millorar els sistemes de gestió i equilibrar el mapa d'oferta territorial de qualitat. El projecte parteix de tres grans iniciatives: producció, programació coordinada i aliances
La Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya, la XTAC, va presentar-se el passat dimecres, 9 de novembre, com una nova eina de treball per a les entitats amb equipaments teatrals pertanyents a la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC), impulsora del projecte ara fa un any. El Casino de Calaf (Unió Calafina) forma part d'aquesta iniciativa, presentada al Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona, que compta amb 27 entitats i un total de 30 sales de teatre que suposen 10.015 butaques, repartides en 23 municipis catalans.
Amb l'afany de donar suport a la gestió dels teatres que tenen les entitats federades, la Federació d'Ateneus de Catalunya va crear ara fa un any la Xarxa de Teatres Ateneus de Catalunya (XTAC). Aquest projecte és ara ja una realitat: la XTAC és una nova eina de treball per als Teatres dels Ateneus de Catalunya (un gran conjunt de centres culturals i d'activitat col·lectiva de base social), que la Federació posa a disposició dels Ateneus, per tal que treballin de forma coordinada, en un moment en què els projectes compartits i la xarxa com a concepte de treball comú són del tot imprescindibles, i alhora intrínsecs a la cultura popular i de base social.
Amb la XTAC es posa en marxa la xarxa més gran de teatres de Catalunya, amb l'objectiu de dinamitzar la programació de les sales de teatre d'aquests equipaments a partir de tres grans iniciatives: producció, programació coordinada i aliances. La XTAC a més de treballar per la programació es converteix en una eina de suport a les entitats programadores, oferint acompanyament i formació als programadors, avantatges i descomptes econòmics en espectacles i en proveïdors, estudiant la possibilitat de formar part d'una plataforma de venda d'entrades compartida, promovent un intercanvi permanent entre els teatres que en formen part, generant sinèrgies entre els espais i promovent aliances amb projectes professionals i amateurs.