//Plugins sense CDN ?>
La compra, que s’ha finançat a través de subvencions —55.000 euros procedents de la Subvenció Viure al Poble del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya i 5.000 euros d’un donatiu del Sr. Isidre Rovira Sala—, permetrà iniciar el procés de recuperació i restauració del castell, evitant que en continuï el deteriorament.
La primera etapa consistirà en trobar fórmules per aconseguir que es faci la recerca històrica pertinent, i després, en una segona etapa i per fases, es començarà a treballar en un projecte de restauració i recuperació que s’haurà d’anar executant a mitjà i llarg termini. Un cop estigui restaurat, se li podrà donar els usos culturals i turístics que es decideixin al municipi.
Un valor turístic
De fet, recentment ja es va arranjar el camí d’accés al castell i la senyalització turística, i la intenció és que pugui ser inclòs en una Ruta turística nacional Castells de Frontera, impulsada pel govern de la Generalitat de Catalunya, que explicaria als turistes catalans i estrangers aquesta època clau en el naixement de Catalunya com a país.
Així, s’integrarà el castell de Jorba dins de l’anomenada 'Marca Manresana. Pagesos i cavallers a la Catalunya Nova' i, en concret, a la subruta que es preveu anomenar 'La frontera de l’Anoia'. Actualment l’edifici també forma part de la Ruta de Castells de Frontera promoguda pel Consell Comarcal de l’Anoia.