//Plugins sense CDN ?>
Aquest dimarts al vespre va tenir lloc a l’Hotel Ciutat d’Igualada el sopar de cloenda de la Universitat d’Estiu Ramon Llull que s’ha realitzat a la capital de l’Anoia durant la darrera setmana i mitja.
Durant aquests dies s’han impartit fins a dotze cursos de matèries molt diferents i amb unes ganes de formar amb temes molt transversals: des d’un curs de relaxació fins a un d’òpera, passant per cursos amb una vessant més empresarial com el curs de lideratge. La Universitat ha comptat amb 247 alumnes inscrits procedents de diferents lloc de la comarca i de ciutats veïnes; un 30% d’aquest alumnat era de fora de l’Anoia. A més, també hi ha hagut una gran diversitat d’edat, amb un ventall des dels 18 fins als 80 anys. Tot i això, la franja d’edat més nombrosa s’ha situat entre els 30 i els 49 anys.
L’acte de clausura comptà amb un centenar d’assistents: autoritats, patrocinadors, gent del sector empresarial,... També van participar-hi els protagonistes d’aquests dies de cursos intensius: alumnes i professors. Els grans absents foren els polítics de la ciutat que en conseqüència de l’allargament del Ple Municipal no van poder assistir a la trobada.
A més, la vetllada tingué com a convidat d’honor l’actual Conseller d’Economia i Finances, el Sr. Antoni Castells, el qual ja es troba en el tram final del pacte de Finançament després de dies d’intenses negociacions. Malgrat això, accedí a assistir en el sopar de tancament de la Universitat. Va parlar de la importància que una ciutat com Igualada hagi ‘sembrat aquesta llavor que dóna una formació contínua a la població i que a més ho faci amb rigor i seriositat’, afegint que ‘a Catalunya som competitius perquè som capaços d’incorporar el coneixement en la nostra activitat productiva"..
La Rectora de la Universitat Ramon Llull, Esther Giménez-Salinas ironitzà sobre la presència del conseller més buscat d’aquests últims dies: ‘Sabíem les aptituds de la gent d’Igualada però ja és casualitat haver fet coincidir l’acord de finançament amb aquest acte’.
Una de les idees cabdals d’aquest acte, per part de l’organització, era destacar el fet que la Universitat d’Estiu sigui un punt de trobada entre persones de diverses procedències, edats i amb diverses opinions. D’aquesta manera, assenyalen, es converteix en una bona manera de crear xarxes i conèixer gent interessada per mateixos temes i també de formar-se en àmbits que poden ser molt diferents als que algú pot dedicar-se professionalment. Un professor destacà la profunditat dels ‘vincles i la familiaritat que s’han creat entre alumnes i professors’.
La Universitat d’Estiu ha estat un projecte impulsat per l’Associació Revista d’Igualada amb un objectiu que el Sr. Castells expressà amb molta claredat: ‘S’ha acabat la separació entre el temps d’estudi i el temps de treball. Ens hem de formar durant tota la vida!
Eulàlia Solé Tomàs