//Plugins sense CDN ?>
La hipòtesi de partida és que a Catalunya actualment hi ha parlants de més de 300 llengües de les quals, a hores d’ara, n'hem identificat unes 220. Cal fer visible aquesta realitat perquè només amb el coneixement és possible la convivència i perquè la diversitat fa possible la reciprocitat i la cooperació.
L’exposició ens dóna informació de les llengües que es parlen a Catalunya, què implica el fet que cada llengua proporcioni una visió del món i el coneixement que això ens proporciona. També informa de les aportacions que han fet altres llengües al català i de diferents iniciatives d’arreu del país que tenen la llengua com a eix integrador.
Consta dels tres mòduls següents:
1. Les llengües a Catalunya, on es mostra la diversitat de llengües que s’hi parlen.
2. La mirada diferent, on es mostra què implica que cada llengua proporcioni una visió
del món pròpia i les aportacions que han fet altres llengües al català.
3. Estratègies per a la convivència, on es mostren diverses iniciatives.
Xerrada amb Pere Comellas, professor de la UB
Lligat amb l’exposició, el proper dia 18 tindrà lloc una xerrada del professor de la Universitat de Barcelona Pere Comellas, que parlarà sobre les llengües a Catalunya. És investigador del GELA, Grup d'Estudis de Llengües Amenaçades i del Grup de Recerca d'Estudis de Traducció i Multiculturalitat. L’activitat, que es farà a dos quarts de dues de la tarda, anirà adreçada a tot el professorat de primària i secundària dels centres de Santa Margarida de Montbui i comarca, en motiu de la celebració del Dia de les llengües maternes. L’acte es farà a l’IES Montbui.