TORNAR

El catorzè Zoom engega amb un programa que reivindica l'accent europeu

’Cervantes contra Lope’ obre el certamen igualadí

cultura
Dimarts, 22 novembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una de les tres produccions estatals que és a concurs, 'Cervantes contra Lope', serà l'encarregada de fer el tret de sortida del Zoom Igualada 2016. El telefilm compta amb Emilio Gutiérrez Caba i José Coronado i ha estat dirigit per Manuel Huerga ('Salvador', 2006).

Aquest vespre, comença una nova edició del Festival Zoom, el festival Internacional de Ficció per a televisió, a Igualada i a Barcelona. La cita, que arriba a la catorzena edició, s'allargarà fins diumenge 27 de novembre. Com a novetat, el certamen guanya una jornada, la d'avui: al Teatre Municipal l'Ateneu es farà la inauguració, amb la projecció del film 'Cervantes contra Lope', amb la presència de l'equip.

Coronado, esquerra, i Gutiérrez Caba, a 'Cervantes contra Lope'La gala de cloenda i el lliurament de premis del Zoom serà el dissabte 26 a 2/4 de 10 i estarà presentada per l'actriu Llum Barrera. Prèviament, a les 6, hi haurà un altre dels plats forts del festival, quan es projectarà un capítol inèdit de la coneguda sèrie Merlí, amb la presència dels protagonistes de la sèrie i de l'equip.

Les pel·lícules de la Secció Oficial d'enguany són '22 ángeles' (Estat espanyol, 2016) de Miguel Bardem, 'Agnes' (Alemanya, 2016) de Johannes Schmid, 'Birthday' (Regne Unit, 2015) de Roger Michell, 'Cervantes contra Lope' (Estat espanyol, 2015) de Manuel Huerga, 'Ebre, del bressol a la batalla' (Estat espanyol, 2016) de Román Parrado, que es presentarà un dia abans de la seva estrena oficial a TV3, 'Félvilág' (Hongria, 2015) d'Attila Szász, 'Freistatt' (Alemanya, 2015) de Marc Brummund, 'Groenland' (Holanda, 2015) de Tomas Kaan, 'Hope' (Holanda, 2015) d'Erik de Bruyn i 'Lampedusa, dall'orizzonte in poi' (Itàlia, 2016) de Marco Pontecorvo.

La temàtica històrica destaca en els telefilms de la secció oficial. És el cas d''Ebre, del bressol a la batalla' narra la història d'uns joves d'entre 17 i 18 anys obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales. Una producció que servirà per explicar la història de "la lleva del biberó", uns fets que mai abans s'havien traslladat ni al cinema ni a la televisió. Aquesta projecció també forma part del Cicle Gaudí de l'Acadèmia de Cinema Català. També 'Cervantes contra Lope' etrata l'enfrontament que van viure a començaments del segle XVII dos dels escriptors més famosos de la història de la literatura europea, Miguel de Cervantes i Félix Lope de Vega.

Els altres títols són una aposta pel cinema social i per una ficció basada en fets reals, com 'Félvilág',  'Freistatt' o 'Hope', aquest inspirat en el cas de Heleen Mees, una dona forta i valenta que va estar relacionada amb el directiu del Citibank Willem Buiter. Molt interessant per la temàtica d'actualitat que representa és 'Lampedusa, dall'orizzonte in poi', minisèrie de dos capítols del director Marco Pontecorvo que explica una història de ficció basada en la vida diària i real de la gent que dóna la primera assistència als immigrants il·legals que arriben a l'illa de Lampedusa.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.