TORNAR

El CEIP Gabriel Castellà busca violins i violoncels per poder tocar a L'Auditori

Demanen que se’ls cedeixi puntualment per aquesta ocasió

cultura
Dijous, 15 gener 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Ja queda menys perquè els alumnes del CEIP Gabriel Castellà d'Igualada toquin a l'Auditori de Barcelona. Serà el 12 de juny. L'escola fa una crida  que es cedeixin violins i violoncels per a aquesta ocasió especial

Els alumnes de l'escola Gabriel Castellà d'Igualada tocaran el divendres 12 de juny a L'Auditori de Barcelona amb els seus violins i violoncels en el cicle 'Et toca a tu', compartint escenari amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Des del curs 2009/2010, els alumnes de tercer a sisè reben classes d'aquests dos instruments en horari lectiu, i ara tindran l'oportunitat d'exposar el fruit del seu treball en un escenari de primer ordre. Però, perquè tot plegat sigui possible, necessiten la col·laboració del conjunt de la ciutat i de la comarca. L'escola disposa de tot un seguit d'instruments que permeten als alumnes assajar habitualment amb total normalitat. Però, de cara al concert, en tant que la vuitantena de nois i noies tocaran alhora, necessiten tenir prou instruments com per poder-ho fer.

Fan falta 11 violins i 7 violoncelsPer aquest motiu, demanen a tothom qui tingui violins o violoncels infantils que els els cedeixi puntualment per a l'ocasió. I si algú en té i considera que ja no els vol utilitzar més, també els pot cedir en dipòsit perquè els alumnes puguin assajar-hi permanentment. Així mateix, qui no tingui cap instrument per cedir però vulgui col·laborar econòmicament amb el projecte, també pot realitzar una aportació econòmica al compte corrent 2100-0358-1002-0014-9933.

Concretament, perquè el concert a L'Auditori sigui un èxit, es necessitarien: set violins d'1/2; quatre violins de 4/4; un violoncel d'1/4; quatre violoncels d'1/2, i dos violoncels de 3/4. L'escola signarà un contracte amb els interessats a col·laborar amb la iniciativa mitjançant el qual es comprometrà a retornar l'instrument en perfecte estat de conservació, reparant qualsevol possible dany que pugui arribar a patir. Així mateix, en el cas d'una cessió permanent de l'instrument, el centre també agrairà al donant el seu gest en pro de la música.

Una extensa preparació

Els alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè ja es van desplaçar a l’octubre a Barcelona per mantenir un primer contacte amb els músics i començar a fer-se la idea de la magnitud del projecte. Al desembre, el compositor Oriol Cruixent -guardonat a Viena, Atenes i Graz- i el director de l'OBC per a l'ocasió Alfons Reverté van desplaçar-se a Igualada per veure de primera mà el nivell musical dels igualadins, i van quedar-ne impressionats.

Amb l'obra de Cruixent ja pràcticament perfilada, els violins i 'cellos' igualadins l'assajaran intensament des d'ara i fins al juny. Els dies previs al concert es desplaçaran a Barcelona per poder assajar 'in situ' amb l'orquestra, i el divendres 12 de juny confien  que bona part de la ciutat els acompanyi en l'aventura.

Via per fomentar la cohesió social

Des del curs 2009/2010, l'Ajuntament d'Igualada, amb el vist-i-plau del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, impulsa un programa específic de foment de la música entre els alumnes de l'escola Gabriel Castellà, mitjançant el qual aprenen a tocar el violí dins l'horari escolar. Posteriorment, projectes similars s'han estès per la resta d'escoles públiques de la ciutat.

En el seu moment, tant des del consistori com des del departament es va considerar adient promoure aquesta iniciativa musical com una via tant per fomentar la cohesió social, donant als alumnes les màximes oportunitats possibles, com una via per mirar de corregir la falta de confiança que tenien força famílies igualadines envers el centre.

Passats els anys, l'elecció de L'Auditori demostra l'èxit de l'aposta. Aquest fet, sumat al nou bosc amb què s'ha dotat l'escola durant el curs passat, al projecte de foment de l'anglès i a la gran implicació del professorat, confereixen a l'escola Gabriel Castellà una oferta global d'allò més atractiva perquè les famílies igualadines hi apostin a l'hora de confiar-hi l'educació dels més menuts.


1 Comentaris

e

emilio morillo

calella de la costa barcelona

19 d'abril 2015.15:40h

Respondre

referente a la demanda de violines que tengáis mucha suerte yo no tengo pero si quieren entren en google y pongan violi mes petit del mon creo q iue le gustara cedo las imágenes de videos gratis... Llegir més para uso educativo muchas aten. Emilio morillo Calella barcelona

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.