TORNAR

Un centenar de persones han participat a Calaf en les Jornades Europees de Patrimoni

El castell de Calaf, l’ermita de Sant Sebastià i el centre, els punts que s’han visitat

cultura
Dimecres, 21 setembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Enguany es commemoraven els 25 anys d'aquestes jornades per donar a conèixer el patrimoni europeu. A través de visites guiades i portes obertes, Calaf ha donat a conèixer el seu Castell, l'església de Sant Jaume i l'ermita de Sant Sebastià

Un centenar de persones han participat aquest cap de setmana en les visites guiades i jornades de portes obertes que l'Ajuntament de Calaf ha organitzat en motiu de les Jornades Europees de Patrimoni. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer i posar en valor diferents espais patrimonials de la població.

L'Ermita de Sant Sebastià, un dels destins de les JEP a CalafDissabte va tenir lloc la visita guiada que porta per títol 'Descobreix els orígens de Calaf'. Durant la visita es fa un recorregut històric per conèixer el Castell, les muralles i portals, les esglésies i la plaça fortificada. A més, els participants van poder entrar al local dels Gegants de Calaf, on es feien portes obertes, i van poder pujar al campanar. 
El mateix dissabte es van fer visites guiades al Castell de Calaf, que també es podia visitar lliurament ja que en aquest espai i a l'església de Sant Jaume hi havia jornada de portes obertes. El diumenge va tenir lloc una caminada i una posterior visita guiada a l'ermita de Sant Sebastià.

25 anys

Les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2016 a Catalunya s'ha celebrat aquest passat cap de setmana, entre el 16 i el 18 de setembre de 2016. La sessió plenària del programa de les Jornades Europees de Patrimioni al Consell d'Europa va decidir dedicar l'edició d'enguany a les persones que treballen per al coneixement, la difusió i la conservació del Patrimoni agrupades com a comunitats patrimonials.

El lema era 'Patrimoni de tot@s', que posa en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per a difondre i conservar el patrimoni cultural, fomentar la màxima visibilitat de la participació ciutadana, el voluntariat, els col·lectius minoritaris, els projectes exemplars de col·laboració i finançament públic-privat i activitats, en les quals les comunitats locals participin de la gestió i conservació del patrimoni.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.