TORNAR

Cesc Freixas presentarà el seu primer llibre a Igualada

'Paraules per a Gaeta' és un recull de 150 relats breus

cultura
Dimarts, 10 desembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El proper dijous, 19 de desembre, a les 8 del vespre, la llibreria Aqualata d'Igualada acollirà la presentació del llibre 'Paraules per a Gaeta' del cantautor Cesc Freixas que s'estrena en el món literari amb aquest recull de relats breus. La presentació comptarà amb la presència de l'autor.

'Paraules per a Gaeta'

Cesk Freixas

El llibre presenta cent cinquanta textos que narren vides i països a partir dels detalls més íntims i d'anècdotes de tota mena.

Es tracta d'una història propera a la del país, explicada a través de centenars de petites històries. Narra el dia a dia d’un poble, i paraula a paraula, el llibre ens apropa a Gaeta, un poble mediterrani que queda entre el país i la somiada Ítaca. Cesk Freixas ens endinsa a la realitat quotidiana de les persones que 'pugnen per existir, per reeixir i per, algun dia, ser elles mateixes sense cap imposició. Aquesta és una història sobre un nosaltres posible'.

En paraules de l'autor: 'Gaeta és un carrer. Una mà, una idea, un dubte, una ciutat. Gaeta és el que vulguis que sigui. És decidir. És un terrat abans que marxi el sol, i dir alt que no volem morir. Gaeta és l’espai de temps que encara no hem viscut. El record, la memòria i el temps. I la calor que arriba per despullar-nos de la pena i el verí. Això és Gaeta. Per recordar-nos que prosseguim amb l’impossible'.

L'autor

Cesk Freixas va néixer l’any 1984 a Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès), població on resideix actualment. Fill de família treballadora, és cantautor i ha editat quatre treballs discogràfics. Persona compromesa amb el país i la societat, és militant de l’esquerra independentista i transformadora dels Països Catalans. Va començar a cursar la carrera de Geografia a la Universitat de Barcelona. Tot i que inacabada, segueix interessat en estudiar-la fora dels mapes. És un ferm defensor del valor social de la cultura, lluny de la contemplació, com a eina cooperativa per compartir coneixement i ideologia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.