//Plugins sense CDN ?>
'Desiguals' narra la vida de dues dones que s’estimen, però que han decidit separar-se i viure sense compromís ni lligams. Tot i això, l’amor i els atzars de la vida les porten constantment l’una en braços de l’altra. I encara hi ha una tercera dona, l’Alícia, una periodista de tendències sexuals dubtoses que desitja trobar un amor etern i perdurable que l’ompli i la faci feliç. Les seves vides es creuaran i ja no se separaran mai més.
Relacions estables
L’autor i director de l’espectacle és Ever Blanchet, que s’encarrega també de la direcció del TGB i el Versus Teatre. Amb la intenció d’explicar com veu les relacions entre les dones, Blanchet se serveix d’una història que comprèn tres dècades, des que tenen 40 anys fins que són al geriàtric, amb 70 anys: 'Penso que les relacions de les dones són més estables i lleials que les dels homes i per explicar-ho necessitava mirar-les en un període molt llarg, sinó, com ho fas?', observa. 'Sincerament, estaríem molt més segurs en mans de les dones que no en les dels homes, amb qui portem 5.000 anys d’història de guerres contínues i saquejos”, afegeix, just abans de comentar a tall d’anècdota que un grup de dones de Madrid han optat per viure soles fartes d’aguantar el futbol i la fórmula 1 del seus marits. 'Volen alguna cosa
més i se n’han anat a viure independentment. Això vol dir que la realitat va sempre per davant de la ficció'.
'Desiguals' tracta l’homosexualitat femenina, però no parla exclusivament de la sexualitat entre dones, sinó que va més enllà: recull els somnis i esperances que ens uneixen a tots. Malgrat això, Blanchet assegura que 'hem vist que a les dones que venien al Gaudí els costava fer-se visibles. Venir a veure l’espectacle era com quedar estigmatitzada i això ningú ho vol, la societat és com és'.
L’espectacle va estrenar-se fa un any al TGB i amb un centenar de funcions a les espatlles recorre ara en gira diversos teatres d’arreu de Catalunya. Aquest cap de setmana s’aturarà a Igualada, concretament al Teatre de l’Aurora, on se’n podran veure tres úniques representacions. Es faran el divendres 15 i dissabte 16 d’octubre a les 22h i el diumenge 17 d’octubre a les 19h. Les entrades (14 €; 10,50 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada
funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 o bé a través del correu electrònic, escrivint a reserves@teatreaurora.cat. Més informació i descomptes a www.teatreaurora.cat. És un dels espectacles que l’Institut Municipal de Cultura (IMC) d’Igualada ofereix en abonament.
Sessió especial per a persones amb discapacitat visual
Diumenge, a les 18:30h (mitja hora abans de l’inici de la funció), les persones amb discapacitat visual que ho desitgin podran conèixer l’escenografia i els personatges de l’espectacle. És la primera vegada que el Teatre de l’Aurora ofereix aquest servei, totalment gratuït, amb el qual fa un pas més per apropar el teatre a tothom. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC).