TORNAR

El cicle "Modernisme Igualada" proposa exposicions rutes i conferències per conèixer el modernisme a la ciutat

cultura
Dimecres, 5 juny 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El cicle d’activitats comença el proper 13 de juny amb la inauguració de l’exposició “El modernisme a Igualada”, a la sala municipal i es faran Rutes modernistes tots els dissabtes del 15 de juny al 6 de juliol.

La regidora de Cultura, Carme Riera, ha presentat l'agenda d'activitats que conformaran el cicle "Modernisme Igualada", un recorregut de sis mesos confeccionat a partir d'exposicions, visites guiades, conferències i col·loquis, per conèixer el passat i l'estat actual del modernisme a la capital anoienca. Per aquest motiu s'ha publicat un desplegable que conté totes les activitats que es duran a terme des del mes de juny fins acabar l'any i que es distribuirà en diferents punts de la ciutat. El desplegable també es podrà descarregar des de la web de l’Ajuntament d’Igualada.

L’agenda d'activitats ha estat gestada per Pau Llacuna i Josep Bou. Les quatre exposicions han estat produïdes per Aureli Sendra, qui també ha dissenyat el desplegable amb el gruix d’activitats i el cicle s'ha fet amb el suport del Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Igualada.

Conèixer el modernisme d’avui a d'Igualada

El gruix d'activitats arrenca el proper dijous 13 de juny, a les 19h de la tarda, amb la inauguració de l'exposició ideada per Josep Bou, dissenyada per Aureli Sendra i produïda pel Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Igualada, amb títol homònim al llibre de Pau Llacuna i Josep Bou, "El modernisme a Igualada". L'exposició serà un recorregut conceptual per submergir-se en el què ha estat la producció del llibre i es podrà veure a La Sala, sala municipal d'exposicions fins al diumenge 7 de juliol.

Durant els 4 dissabtes en què durarà l’exposició, es podrà assistir al primer torn de les Rutes modernistes, conduïdes per David Martínez, al llarg de les quals es posaran en valor alguns dels elements patrimonials més destacats que conserva Igualada. Les visites arrencaran a les 10.30h des de Cal Maco i s'han programat pels dissabtes 15, 22, 29 de juny i 6 de juliol. L'activitat es repetirà en el marc de la Festa Major en un segon torn, amb inici des del mateix lloc i mateixa hora, del dimarts 20 al dissabte 24 d'agost. Per assistir a qualsevol dels dos torns de les visites guiades serà imprescindible haver-se inscrit a través de www.tiquetsigualada.cat. Per adquirir les entrades del primer torn es podrà fer a partir del dimecres 29 de maig i fins a exhaurir les places. A mitjans d’agost es podran adquirir les entrades del segon torn.

El dimarts 2 de juliol a les 19h de la tarda a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia tindrà lloc la conversa "Es pot viure en un edifici patrimonial?" L'acte comptarà amb la presència de l'arquitecte Pere Santamaria, l'arquitecte tècnic Pere Vilarrúbias i tres residents en un immoble patrimonial: Ester Ball, Ester Comenge i Raquel Camacho.

Un apropament a la història del modernisme local per al darrer trimestre de l’any

El divendres 4 d'octubre a les 19h de la tarda es celebrarà la inauguració de les tres exposicions simultànies que acolliran els equipaments vinculats al Departament de Cultura de l'Ajuntament d'Igualada: "L'embolcall artístic per a una època" a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, "El dia a dia en l'època modernista" a la Biblioteca Central d’Igualada i "1907, un any clau" al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. Entre l’octubre i el desembre s’han programat també les conferències "Homenatge a Gaspar Camps amb motiu del 150è aniversari del seu naixement", "Les arts gràfiques modernistes" i "Mirant el modernisme d'Igualada".

Un llibre de capçalera

L’abril passat es va presentar al Teatre Municipal l'Ateneu el volum "El modernisme a Igualada", de Pau Llacuna i Josep Bou, editat pel Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI) i produït per Espai Gràfic, de Lluís Jubert. EL llibre és la culminació d'un treball que Llacuna va començar fa quatre dècades en el qual, amb les imatges de Bou, els dos autors han aglutinat l'impacte que va tenir el modernisme en totes les facetes de la societat a la capital anoienca entre el 1899 i el 1920.

Més informació:

Enllaç a desplegable en pdf: https://www.igualada.cat/ca/regidories/promocio-cultural-rel-institucionals/cultura/esdeveniments-culturals/modernisme-igualada-2024


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.