TORNAR

Cinesíntesi III

Conjunt de reaccions de les plantes per tal de sintetitzar l'energia cinèfila

cultura
Diumenge, 10 octubre 2010. 17:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Plantes d'interior, de l'escriptora Teresa Roig, es trasplanta per uns dies al Festival de Cinema de Sitges. Un festival Fantàstic, que celebra enguany la seva 43ena edició i el 30è aniversari de 'The shining', el mític film de terror d'Stanley Kubrick. 'En Johnny ja és aquíiii...'

La Zombie Walk de dissabte, pels carrers

SOUND OF NOISE

Un cop més, la secció de Noves Visions del Festival, fa les delícies dels espectadors amb una obra mestra sueca, que també va sorprendre a Cannes.

Aquest film modest estèticament i que resulta "només" curiós al principi, fascina ràpidament al públic a partir del primer sketch musical: una dona que va conduint una furgoneta amb un metrònom al parabrises, escolta un fenomenal solo de bateria que- sorpresa!- no prové del radiocasette, sinó de dins del vehicle mateix! I això no és res. Genial l'escena en la que fan un concert a l'hospital, amb un pacient i la maquinària pròpia del quiròfan com a únics instruments! Però no sols els minuts musicals valen la pena; a sobre, hi ha una bonica història al darrera, protagonitzada per una noia, sis musics professionals, un policia i el seu germà, director d'orquestra. Imperdible.

LA CASA MUDA

Aquesta pel·lícula- basada en fets reals que van succeir als anys quaranta a Uruguay- resulta innovadora en molts sentits. És la primera del seu gènere en ser rodada en una presa única de 74 minuts, amb una càmera de fotos i un pressupost de 6.000 dòlars- no espereu, doncs, grans artificis visuals... El més impactant, però, és la seva efectivitat. Perquè, tot i que la hipotètica resolució del crim, al final de la pel·lícula, és bastant previsible, val la pena veure-la. Almenys per constatar que, a vegades,- també en el cinema- menys pot ser més.

LEGEND OF THE FIST: THE RETURN OF CHEN ZHEN

La reaparició d'un justicier emmascarat- a qui donaven per mort- al Xangai dels anys vint, decidit a repartir llenya i posar ordre enmig del caos, és l'excusa d'aquest espectacular film xinès. Tot i seguir explotant la vena de les produccions d'època i d'arts marcials, es mereix força compliments: per la fotografia, la música, etc, però- sobretot- per les escenes d'acció, magistralment coreografiades. Per sort o per desgràcia, recorda bastant a "Pearl harbor"...

Molt recomanable- i no només per als amants del cinema asiàtic.

TUCKER & DALES vs EVIL

L'edició anterior del Festival, "Zombieland" va ser la comèdia de sang i fetge més descollonant i absurda que pugueu imaginar-vos; i, aquest, "T &D vs Evil" n'agafa el relleu. És una burla d'allò més carinyosa- i sanguinolent, és clar- de les típiques pelis de joves universitaris que decideixen anar-se'n d'excursió al bosc on anys enrere va haver-hi una massacre, i allà coneixen a uns personatges- aparentment- sospitosos. Però... les aparences enganyen, no?

De ben segur arribarà- tard o d'hora- a les sales de cinema comercial i- ATENCIÓ: no us la podeu perdre!

PRIMAL

Si anar de vacances amb amics no sempre resulta un plaer- i a vegades acaba com el rosari de l'Aurora- imagineu-vos si un d'ells és posseït per un esperit maligne al que li agrada la carn poc feta... molt poc feta.

Aquest és un film correcte, entretingut i amb alguns bons ensurts, però més que res, fa angúnia- sobretot en alguns moments del final, on sembla que als seus creadors ja se'ls en va anar l'olla... o el pressupost en efectes especials.

De tota manera, el que és segur després de "Primal", és que ja no ens tornarem a mirar les pintures rupestres de la mateixa forma mai més...

Teresa Roig


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.