TORNAR

Les colles omplen la Basílica de Santa Maria en una diada castellera diferent que deixa imatges espectaculars

Els Moixiganguers demostren solvència a la Festa Major amb els castells descarregats i en camí d’aconseguir el 3 de 9 amb folre, la gran fita de la temporada i el millor castell de la colla

cultura
Dijous, 31 agost 2023. 13:27. Redacció AnoiaDiari.

Aquest passat cap de setmana es va dur a terme la tradicional diada castellera de Festa Major. Semblava que la pluja de diumenge posaria les coses difícils a les colles, però finalment la diada es va poder celebrar a l'interior d'una construcció històrica de la ciutat.Pau Corcelles

La Basílica de Santa Maria va obrir les portes a les colles, després d'un acord entre el mossèn de la basílica, Eduard Flores, i la regidora de cultura, Carme Riera.

D'aquesta manera, els Moixiganguers i les colles convidades, els Joves xiquets de Valls i els Xiquets de Reus, ja habituals en aquest diada de Festa Major, van poder dur a terme aquesta cita tan esperada pels igualadins i igualadines.

Els moixiganguers van destacar amb solvència en el 7 de 8, la bona forma amb la torre de 8 amb folre i el pilar de 6 que cada cop està més aprop de ser descarregat. Tot i això, el plat fort havia de venir a la segona i tercera ronda, on els morats van fer dos intents desmuntats del 3 de 9 amb folre. Descarregar aquest castell són els deures pendents que s'emporten els Moixis de cara al segon tram. Ara, els morats ja s'encaren cap a la pròxima actuació, aquest diumenge a ViPau Corcelleslanova del Camí.

Per la seva banda, els Xiquets de Valls van aconseguir descarregar el 3 de 9 amb folre, el 4 de 8 , el 5 de 8 i el pilar de 7 amb folre, aquest últim per practicar el pilar de 8 amb folre que van assolir ahir a Vilafranca. Els Xiquets de Reus van destacar amb un 3 de 8 i un 2 de 8 amb folre descarregats.

 

Reviu tota la diada castellera:

Primera ronda

Els Moixiganguers descarreguen el 7 de 8, el qual només ha descarregat fins ara 4 cops i el darrer, el 4 de juny, van aconseguir carregar-lo.

Els Joves de Valls van fer el 5 de 8 i els Xiquets de Reus el 3 de 8.

Segona ronda

En aquesta ronda era el torn del plat fort dels Moixiganguers, amb el 3 de 9 amb folre, el seu millor castell, tot i que va acabar en un intent desmuntat de 3 de 9 amb folre.

Joves de Valls va fer el 3 de 9 amb folre i Xiquets de Reus van fer la torre de 8 amb folre.

Tercera rondaPau Corcelles

Un altre intent desmuntat de 3 de 9 amb folre per part dels Moixis, aquest cop quan la canalla ja estava a punt de culminar la carregada.

Joves de Valls van aconseguir un 4 de 8 i els Xiquets de Reus va fer un intent desmuntat de 4 de 8.

Quarta ronda

Moxis van descarregar la torre de 8 amb folre, el castell insígnia de la colla i que ja han descarregat 8 cops.

Xiquets de Reus tornen a intentar el 4 de 8, però els va caure abans de carregar-lo.

Ronda de pilars

La colla jove va fer el pilar de set amb folre, per practicar pel pilar de 8 amb folre i els Moxis van carregar el pilar de 6, que encara no han descarregat mai.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.