TORNAR
PUBLICITAT

L'últim concert del Festival Ànima esdevé tot un èxit i impacta al públic assistent

Va aplegar a desenes de persones

cultura
Divendres, 21 desembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Diumenge passat es va cloure el Festival Ànima, el primer de Música Sacra a Igualada, que s'ha celebrat aquesta tardor a l’Esglèsia dels Pares Caputxins. El quart i últim concert, que ha estat impactant, hi van intervinir la Coral Juvenil Xalest amb l’Orquestra Terres de Marca, dirigits per Josep Miquel Mindán, i els solistes, Montserrat Roset, Júlia Brescó, Queralt Sales, Joan-Eudald Castelltort i Joan Garcia Gomà, amb la brillant i lírica obra de Saint-Saëns, l’Oratori de Nadal, en deu moviments.

L'Església dels P.Caputxins plena en l'últim concert del festival Ànima

Solistes, cor, orquestra, obres i director van agradar i sorprendre molt positivament a un públic que va omplir abastament, no només l’espai de l’Esglèsia dels Pares Caputxins, sinó les capelles laterals i fins i tot l’espai del darrera el presbiteri, la sala capitular, on es va adequar una pantalla per a que la gent que no tingués lloc als bancs i cadires de la nau central i dels laterals ho pogués gaudir.

Tothom en va sortir gratament sorprès i impactat pel flux interpretatiu i les sinergies, tant dels intèrprets com del públic. Un so prodund i de llarga projecció de l’orquestra i un so net i expressiu per part del cor, poc habitual en cors de joves.

Dels solistes cal destacar la qualitat de les veus: melodiosa i brillant de la soprano Montserrat Roset, timbrada i expressiva de la mezzo Júlia Brescó, profunda i càlida de la contralt Queralt Sales, sensual i lírica del tenor Joan-Eudalt Castelltort i potent i molt ben articulada de Joan Garcia Gomà. No cal negligir les importants intervencions de l’orgue, amb Jonatan Carbó, i de l’arpa que va crear molta expectació, amb Cristina Badia. Tot aplegat amb la direcció segura i integradora de Josep Miquel Mindán.

El concert es va obrir, després que la presentadora, Isabel Casas, va fer els agraïments corresponents, amb el 'Cantique de Jean Racine' de Gabriel Fauré, una obra de repertori habitual de molts cors, de gran bellesa i sensualitat.

El punt emotiu que coronnà la vetllada es va produir al final amb la interpretació d’una glossa de Concepció Ramió, composta expressament per l’ocasió, sobre El Noi de la Mare, amb la qual el públic va poder tancar el cicle i l’any amb la seva participació tot cantant amb el cor i l’orquestra la nadala més coneguda i entranyable del nostre llegat.


2 Comentaris

a

anton

igualada

21 de desembre 2012.21:42h

Respondre

Jo sabia de la qualitat dels interprets, quasi tots prou coneguts meus, però realment vaig quedar impresionat de la gran exibició que ens van oferir a tots els presents, i que cal agraïr-lis molt.... Llegir més Com diu l’Antoni
Morros, haurien de proliferar més aquestes manifestacions, doncs cada dia es demostra la peofesionalitat del musics nostrats. Enhorabona!!!

A

Antoni Morros

Igualada

21 de desembre 2012.12:12h

Respondre

Va ser un concert senzillament extraordinari i amb moments molt emotius. L’estona va passar volant.. Massa. Director, orquestra, coral i solistes haurien d’emprendre més obres de les... Llegir més caraterístique d’aquest Oratorii d’altres. Poden fer-ho i els que els escoltem, penso, que els hi agrairiem.
Felicitats!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.