//Plugins sense CDN ?>
D'aquests elements, el 79 % corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), el 8 % és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), el 4 % documental (fons documentals i d'imatges), el 5 % immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i el 4 % natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).
El Mapa del Patrimoni Cultural local té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi i la seva valoració, de manera que l'Ajuntament pugui establir mesures per garantir-ne la protecció i conservació, així com planificar-ne la rendibilització social.
L'accés a la informació pública dels elements del Mapa del Patrimoni és mitjançant un Sistema d'Informació Geogràfica, amb el qual es pot visualitzar la informació de cada element localitzat al mapa municipal. Es pot consultar a través de la pàgina web de Diputació de Barcelona – Mapes de Patrimoni Cultural en línia (http://patrimonicultural.diba.cat).
Actualment hi ha 132 municipis on l'Oficina de Patrimoni Cultural de