//Plugins sense CDN ?>
Adoració Aliberch encertà la Roda de Poetes amb la lectura del poema “A Lleonard del Rio” de Rogelio Cerezo. Tot seguit es presentaren els poemes següents: “Els meus fills” d’Enriqueta Pàmies (recitat per Eusebia Fanega); “Seguim sant Josep”, de Silveri Lecina (r. Narcís Viarnés); “La dona” de Ramon Solé (r. Jaume Ferrer); “Terra blava” de Tomàs Berzosa; “Primavera florida”, de Rosa Rosich (r. Adoració Aliberch); “Luna llena” de Marisa de la Torre; “Esclat de vida” d’Anna Bancs; “Paraules i pensaments sobre la pau”, d’Enric Senserrich; “El molí de vent” de Montse Ventura; “Corazones rotos” de Vicenta Quero; “Si yo volviera a nacer” de M. Luisa Fdez. Molina (r. Jaume Borrea); “La ginesta” Joan Maragall (r. Conxita Palau); “Primavera” de Miquel Martí i Pol (r. Eulalia Valls); “En la foscor” de Francesc Forcades; “Mar i cel” de Montserrat Bel (r. Francesc Forcades); “El gaitero de Gijón”, de Ramon de Campoamor (r.Pilar Pérez); “Carta anònima” d’Antoni Prat (r.Jaume Ferrer). En l’escaiença de l’aniversari de noces del matrimoni Ferran-Solé, se’ls dedicà dues poesies “Dona’m la mà” de Maria del Mar Bonet i “Quina casualitat” de Tomàs Berzosa. En acabar aquesta primera part es sortejà el llibre “Gresol de focs” de Lleonard del Rio.
L’espectacle “Una llum d’esperança per la pau” que presentà la Coral de Santa Maria sota la direcció de Coni Torrents i amb l’acompanyament al teclat d’Isidre Solé, cridà l’atenció per la seva originalitat, el seu missatge i el seu desenvolupament. “La guerra és fàcil i la pau difícil – es digué – i cal construir-la cada dia. La nostra societat genera espectadors, i cal passar a ser actors com la decisió de la Coral de Santa Maria d’Igualada, d’organitzar aquest acte per tal de reflexionar sobre la guerra i les seves conseqüències, la pau i la seva necessitat”. Sobre aquest teorema es llegiren treballs poètics d’autors de diverses nacionalitats (Armènia, Anglaterra, Itàlia, França, Catalunya), falcats per una selecció de cançons que convidaven a la pau. Intervingueren en les lectures i la recitació, els cantaires següents: Pilar Alegre, Emili Argelés, Josefina Borràs, Teresa Calaf, Marisol Caparrós, Concepció Cuadras, Francesc Ferrer, Rosa Lloret, Josep Nadal, Lleonard del Rio C., Isidre Solé, Núria Soteras, Roser Viadiu i Rosa Vilanova. Selecció i muntatge d’imatges: M. Rosa del Rio.
Akepsimes, Teodorakis, Verkruysse, Llach i Raimon, entre d’altres, foren els autors de les cançons interpretades. Mentrestant en la pantalla es projectaven en una primera part, imatges de la guerra i els seus calamitosos efectes, i en la segona, testimonis de pau, bonança i llibertat. La selecció d’imatges fou de M. Rosa del Rio.
Un artístic i original lampadari realitzat per Josep M. Bertran (sobre el que sobrevolava un ocell amb un branquilló d’olivera al bec), s’anava omplint de llantions mentre anava avançant l’espectacle. Hi hagué una emotiva evocació a Pau Casals i el seu “Cant dels ocells”, mentre es repartia a tothom rams d’olivera. La lectura del manifest a favor de la vida, de la pau i de la igualtat, signat entre d’altres per Federico Mayor Zaragoza, Adolfo Pérez Esquivel, Mario Soares i Pere Casaldàliga, i un cant de comiat, posaren punt i final a l’espectacle. La projecció d’imatges a càrrec de Pin del Rio i la il•luminació i el so de Xavier Amat.
Jordi Albero, traginer de cançons
Per al mes d’abril, dia 18, Poesia Viva anuncia l’actuació del cantautor Jordi Albero, el qual junt amb l’equip de rapsodes oferirà una atractiva tarda temàtica. Cançó mediterrània amb un mestissatge musical que passa per diferents influències (cançó brasilera, jazz, blues, pop-rock,...). Poemes i música romàntica, intimista, ecològica, reivindicativa.
Poesia Viva