//Plugins sense CDN ?>
Durant aquests dies els més de 80 científics i professionals de la conservació i la restauració, vinguts d’arreu del món, han compartit experiències, models de treballs, propostes d’organització i també sobre polítiques culturals, patrimonials i turístiques. El dos primers dies el congrés es va centrar en la presentació de comunicacions, articles i pòsters. L’últim dia el congrés es va traslladar a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (ESCRBCC) per posar en pràctica les últimes novetats.
El Museu Blau de Barcelona va ser l'escenari de l'acte de cloenda del 1st International Conservation Symposium-Workshop of Natural History Collections. Després d'una breu explicació del trasllat des del Parc de la Ciutadella cap al Museu Blau de part de la col·lecció del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, els assistents al simpòsium i la regidora de Cultura, Marta Casas i la directora tècnica del CRIP, Judit Llopart, en representació de l’Ajuntament, van visitar l'exposició de referència del museu: Planeta Vida.
Cal destacar que també van assistir al simpòsium alguns dels restauradors del Museu Blau que han ajudat en el muntatge d’aquesta espectacular exposició que agrupa el bo i millor amb més de 3 milions de peces del fons del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
Un cop acabada la visita, científics i acompanyants van compartir el final d’aquest certamen amb una copa de cava a les mateixes instal·lacions del museu.
Els assistents i els agents col·laboradors del Simposi Internacional van valorar de manera molt positiva l’organització de l’esdeveniment i van felicitar al CRIP i a l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola per l’aposta assumida. En paraules d’alguns dels assistents “a partir d’ara el CRIP esdevé una peça clau en la restauració paleontològica”.