//Plugins sense CDN ?>
El programa Cultura en Família proposa aquest diumenge, un taller per aprendre a fer un petit hort urbà. Durant la sessió, que es durà a terme al Museu de la Pell, s’explicaran les diferents tipologies d’hort, com es prepara la terra, com es transforma la llavor en planta, els insectes i les plagues, el reg, l’adob, i tot allò que cal saber per convertir-se en un petit agricultor urbà. L’activitat és gratuïta i per participar-hi no cal fer reserva, però l’aforament és limitat.
L’hort urbà és un sistema de cultiu pensat per a produir hortalisses en un pati, terrassa o balcó. Són horts dels quals no s’obtenen grans produccions sinó petites quantitats de verdures variades, conreus que amb una mica de dedicació poden donar hortalisses fresques, fruites i herbes aromàtiques de cara a l’autoconsum. Els petits horts en l’espai on es viu existeixen des que l’home es va fer sedentari, i s’han mantingut al llarg dels temps a les cases urbanes que han tingut la sort de tenir jardí propi. Ara, cada cop més, també es practica en balcons reduïts en les anomenades taules de cultiu, o en jardineres o torretes.
El taller anirà a càrrec dels tècnics d’Agro Igualada Cooperativa, que s’encarregaran de donar informació sobre el suport més adequat, la sembra, les millors varietats de verdures, com fer els planters, com trasplantar, els tipus d’adob o la collita, i com obtenir el màxim rendiment amb l’associació de cultius.
Aquesta activitat, gratuïta, està pensada per a gaudir-la en família i per engrescar a tothom a provar de fer un petit hort a casa. A banda del propòsit productiu, els horts casolans tenen un contingut educatiu i poden estimular l’observació i la responsabilitat en els més menuts de la família, i promoure hàbits nutricionals saludables.