//Plugins sense CDN ?>
El Rec.0 és un festival de moda... i de cultura. Al llarg de quatre dies s’han programat una vintena d’activitats culturals, gratuïtes i obertes a tothom: visites guiades, concerts, sessions de discjòqueis, tallers, activitats infantils, presentacions de llibres, etc.
Música, discjòqueis i monòlegs
Pujaran a l’escenari Estrella Damm el cantautor i productor igualadí Enric Verdaguer presentant Henrio, el seu nou projecte musical; The Cover Land, el duet format per Agnès Fort i Nik Coris que versiona els grans clàssics des dels seixanta fins a l’actualitat; la formació Swing Anoia amb el grup Mon Petit Món i el grup festiu igualadí Xillona.
A l’escenari del Pati Vila podrem veure l’espectacle de monòlegs Oye Polo amb les humoristes Oye Sherman i Ana Polo; el concert del jove talent emergent Socunbohemio de la mà del Festival Maig, el concert de la catalana Beth Rodergas en un format acústic, entre altres propostes.
D’altra banda, al llarg dels quatre dies del Rec.0, hi haurà diverses sessions de DJ entre elles el DJ de Ràdio Flaixbac amb Andreu Presas el divendres 12, i també del programa de ràdio en directe Vostè Primer de Rac 1 amb Marc Giró, el dimecres dia 10.
Taules rodones i xerrades
El restaurant Somiatruites serà l’escenari de tres taules rodones sobre SlowFood, moda circular i el futur del Rec.
La primera taula rodona es farà dimecres 10 de maig, a les 18 h, i tractarà sobre l’Slow Food i la Cuina de Carrer, amb la participació d’Elisenda Casadellà Pallicera, copresidenta de Slow-Food Catalunya i propietària del restaurant Terres de La Garriga; Martí Rosàs Cortada, cuiner i copropietari de restaurant Slow Food Catalunya Ca la Maria; Jordi Limón “El Fermentista”, xef i assessor gastronòmic sostenible per a professionals, i Santi Hernandez Cañas, propietari de Happy Foods ECO, una caravana de cuina ecològica Slow-Food que va resultar guanyadora del programa “Joc de cartes” celebrat al Rec.0 novembre 2017. La taula estarà moderada per la periodista Judit Càlix Piñero, directora de la revista Cuina, amb la col·laboració de Slow Food Catalunya Km0.
La moda circular serà el tema de la segona taula rodona, que es farà dijous 11 de maig, també a les 18 h. Hi participaran Mikel Feijoo Elzo, cofundador de Skunkfunk; Bea Castelló Sánchez, antiquària tèxtil i propietària de Pepitas BCN; Sònia Flotats Álvarez, periodista especialitzada en moda i sostenibilitat i directora del magazine So Good So Cute, i Angela Ripoll Ripoll, cofundadora de la botiga de segona mà Circlow. La taula estarà moderada per la periodista especialitzada en moda Maria Almenar Molina i compta amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya i el 080 Barcelona Fashion.
Finalment, la tercera taula rodona tractarà sobre el futur del barri del Rec i hi participaran joves que estan instal·lats al barri del Rec, que hi treballen o hi viuen: Ismael Miñano Carrero cofundador de Creagia; Judit Balasch del col·lectiu cultural Cal Cuta; Guillem Elvira López, arquitecte i veí del barri del Rec, i Roger Costa Campo, dissenyador gràfic i membre actiu de La MaCa. La taula estarà moderada per la periodista Marina Llansana Rosich, veïna del barri del Rec. Aquest debat es farà divendres 12 de maig a les 18 h, també al Somiatruites.
Aquest mateix divendres, a les 18 h, a l’Adoberia la Bella, Sandra Quilez, restauradora i conservadora del mobiliari de pell dissenyat per Antoni Gaudí, oferirà una xerrada amb el títol ‘La Pell de Gaudí. Curar i el cuir i guardar la història’.
Altres activitats
També divendres, a les 19 h, es presentarà el llibre ‘Boris’ de l’Olya Dubovik al seu estudi del Horts del Pau, al Petit Rec. I dissabte al matí es faran diverses activitats familiars i adreçades als més petits, com el taller ‘Planta de la teva rúcula’, al pati del Petit Rec als Horts, o un taller d’estampació infantil al mateix pati a les 12 h, entre d’altres.
El Rec.0 s’alia amb l’Slow Food Comunity per ampliar l’oferta gastronòmica amb filosofia Slow Food
El festival Rec.0 s’ha aliat amb l’associació Slow Food Comunity, que agrupa els cuiners Km0 de Catalunya, amb l’objectiu de potenciar la filosofia Slow Food i augmentar el número de punts de restauració presents al llarg del circuit amb aquesta filosofia. D’aquesta manera, els visitants podran degustar tota mena de productes de Km0 i de gran qualitat com ara verdures ecològiques, peix de llotja de Palamós o hamburgueses gurmet amb carn de la Garrotxa, entre altres.
El festival tornarà a oferir una interessant oferta gastronòmica de cuina al carrer, diversa i de qualitat, amb 40 punts gastronòmics entre food trucks i pop-up restaurants, que estaran repartits pels diferents patis i places del circuit.
Entre les novetats gastronòmiques d’aquesta edició de primavera del Rec.0 cal destacar el restaurant La Calma, del Montseny, el food truck The Veggie Point, el Tarambana Bus amb productes de proximitat i els arrossos i peixos d’Entre dos mons.
En els espais de restauració de Rec.0 els visitants trobaran una àmplia oferta, amb plats i menjars de tota mena, també cuina vegetariana i vegana, sense gluten i amb productes ecològics.
A més de l’oferta culinària dels food trucks, el Rec.0 comptarà amb la barra dels mixers de Fever-Tree, on degustar diferents combinats de la marca i l’espai Celler Pla de Morei, un petit i prestigiós celler de vi ecològic de Capellades. El festival torna a comptar amb el suport d’Aigua Sant Aniol, que editarà una etiqueta especial en motiu del Rec.0, i com sempre, el patrocinador oficial del Rec, Estrella Damm, que comptarà amb un pati propi, amb una barra on per cada compra superior a 40€ es regalarà una Estrella Damm.