//Plugins sense CDN ?>
Oxigen per al sector cultural anoienc i en concret el d'Igualada, que porta ara més dos mesos de sequera total. L'Ajuntament d'Igualada assegura que "farem costat al sector per a una represa el més ràpida possible de l'activitat a mesura que les condicions sanitàries i socials ho permetin."
El Departament de Promoció Cultural vol contribuir a superar l'especial afectació que la pandèmia de la COVID19 té en el seu àmbit. Així, planteja un Pla de Ciutat, que "vol prioritzar la interlocució i acompanyament dels sectors culturals per escoltar les seves demandes". S'ha fet un document de quinze mesures i accions impulsades des del
Departament i que s'anirà ampliant des de la interlocució amb les entitats del sector.
És una proposta que s'enriquirà així que la desescalada evolucioni. Els objectius són "fer suport en xarxes socials i establir estratègies per mantenir l'essència de les activitats culturals del calendari festiu, en la forma que les autoritats sanitàries ho permetin en cada moment" i "intentar que l'impacte de la crisi no provoqui danys irreparables en el teixit cultural. Flexibilitzar les subvencions i establir ajudes als sectors més afectats."
El govern considera que caldrà reprensar la Capitalitat de la Cultura Catalana d'Igualada, el 2022, com a oportunitat per fer d'aparador de la nostra cultura, al país. Entre les mesures que preveu el Pla, que s'ha elaborat tenint en compte les necessitats i propostes dels representants del sector cultural, n'hi ha que ja s'han dut a la pràctica, com el projecte La Mostra a Casa, el suport a la celebració de la Diada de Sant Jordi o el suport als creadors locals a través de la programació del cicle Auditori Virtual de teatre, música i dansa.
El document preveu establir la creació "d'un campus de sessions webinars de formació en comunicació i digitalització per oferir-les gratuïtament al sector cultural; adaptar la
gestió de la convocatòria general de subvencions al calendari en què se'n pugui aixecar la suspensió; obrur una línia de subvencions i acords amb el sector de les empreses culturals més afectades, com el Teatre de l'Aurora o l'Ateneu Igualadí, atesa la limitació d'aforament amb que podran reprende l'activitat; o dissenyar una edició del Mercat de Lletres adaptat a les limitacions que estiguin fixades a final de setembre."
"Mantenir parcialment la programació del festival Anòlia"
Pel que fa a l'agenda dels propers mesos, el departament que encapçala Pere Camps apunta que "volem mantenir de manera parcial, almenys, la programació de l'Anòlia" i "adaptar festivitats i activitats de cultura popular i tradicional, com l'arribada de la Flama del Canigó i la festa de Sant Joan". També consensuar amb les diferents entitats la readapatació de la programació de la Festa Major i l'adaptació de les bases dels Premis Ciutat d'Igualada. Per últim, es parla d'una convocatòria d'una proposta ampliada d'ajuts a projectes artístics locals Igual'ART; difusió de l'entorn web i xarxes socials de les col·leccions i participació del Museu de la Pell en el Dia Internacional dels Museus, i oferir un programa d'exposicions i impulsar l'obertura limitada del Museu de la Pell i de l'Arxiu Comarcal.