//Plugins sense CDN ?>
Del 25 al 28 de febrer s'ha celebrat a Vic una nova edició del Trufforum, una trobada gastronòmica dedicada a la tòfona, que s'ha celebrat amb un ampli programa de propostes i activitats, com el Congrés de la Tòfona, el Mercat de la Tòfona, demostracions de cuina, espais de tast, tallers sensorials o el campionat de gossos tofonaires. El protagonista d'aquesta edició que recuperava la presencialitat, ha sigut l'igualadí David Andrés, xef del restaurant Via Veneto i propietari del restaurant i hotel Somiatruites d'Igualada, que va protagonitzar la sessió de creativitat i innovació al voltant de la tòfona i va ser nomenat Ambaixador d'Honor de la Tòfona 2022.
El Trufforum va nomenar Ambaixador d'Honor de la Tòfona l'igualadí David Andrés i, a títol pòstum, a Santi Santamaria, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort. Ambdós agafen el relleu d'ambaixadors dels anys anteriors: Carme Ruscalleda i Toni Balam (2019), Ferran Adrià (2020) i Nandu Jubany (2021). Com a novetat, es va lliurar la Tòfona d'Or al president del Barça, Joan Laporta. És un nou reconeixement que s'instaura adreçat a escollir una personalitat del sector de la cultura, la comunicació, l'esport i l'espectacle que pugui contribuir a divulgar la tòfona a un públic general.
Els organitzadors del Trufforum han atorgat la distinció d'Ambaixador d'Honor al xef igualadí pel magnífic ús que fa de la tòfona negra a les seves creacions gastronòmiques, ja sigui fresca –durant la temporada d'hivern- o bé en conserva. Un exemple és el Bogavante a la cardenal, un binomi de llamàntol i trufa que poden degustar els comensals del Via Veneto.