TORNAR

Demà, la Fira de la Vinyala d'Òdena arriba a la seva 13a edició

cultura
Dissabte, 5 octubre 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Aquest diumenge 6 d’octubre de 2024, Òdena acollirà la 13a edició de la Fira de la Vinyala, un esdeveniment consolidat en el calendari gastronòmic de la comarca de l’Anoia. La fira, dedicada al cargol de vinya, o vinyala, és una cita imprescindible per als amants de la gastronomia local, i aquest any arriba carregada d’activitats per a tots els públics.

A partir de les 11 h, els assistents podran gaudir de les tradicionals degustacions de plats elaborats amb vinyales, preparats per reconeguts restaurants locals com Fènix, Canaletes i Ke Diví!. La Confraria de la Vinyala, com sempre, tindrà un paper destacat cuinant grans quantitats de cargols per satisfer la demanda dels visitants.

Entre les activitats programades, destaquen el Mercat del Cargol, on es podran trobar productes relacionats amb aquest mol·lusc, com bijuteria, ceràmica i pa amb forma de cargol, així com parades de cellers i caves de proximitat, amb la presència de Caves Bohigas i Celler Grau i Grau, que oferiran tastos dels seus millors productes.

Festa de la Verema i tradició vitivinícola

Una de les activitats més esperades és la Festa de la Verema, organitzada en col·laboració amb l'Associació de Petits Viticultors de la Conca d’Òdena. A les 11.30 h, es farà una demostració de la trepitjada tradicional de raïm, seguida d’un tast de most, una activitat que vol reivindicar la tradició vinícola de la zona.

Activitats infantils i culturals

Els més petits també tindran el seu espai a la fira, amb una cursa de cargols i una demostració de l’ofici de ferrer, que mostrarà als assistents una de les tasques tradicionals de la comarca.

Gastronomia, cultura i diversió per a tothom

La Fira de la Vinyala és molt més que una festa gastronòmica. L’esdeveniment, que estarà amenitzat pel popular animador Pep Callau, inclou una gran varietat de parades d’artesans, viticultors i restauradors que ompliran els carrers d’Òdena amb productes locals i activitats culturals.

La jornada promet ser una celebració de la gastronomia i la cultura local, un punt de trobada per a tots aquells que vulguin gaudir d’un dia ple de tradició, bon menjar i diversió.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.