TORNAR

La Diputació facilita a Calonge un estudi per la recuperació de la rectoria de Santa Fe

L’edifici data del 1574 i està força deteriorat

cultura
Dimecres, 21 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La setmana passada el consistori calongí va rebre de la Diputació de Barcelona un estudi per enllestir les millores a la històrica rectoria de Santa Fe del municipi. El document planteja diversos usos alternatius per a aquest edifici un cop sigui restaurat.

L'Ajuntament de Calonge de Segarra compta amb l'estudi previ de projecte de l'edifici de la rectoria de l'església de Santa Fe de Calonge de Segarra i el seu entorn. L'estat de conservació d‘aquest edifici és molt dolent, amb parts enderrocades i altres amb perill de d'enfonsar-se, motiu pel qual, actualment no hi ha cap ús, amb un procés d'envelliment molt accelerat que en fa perillar el seu manteniment.

La rectoria es troba al bell mig del petit nucli de Calonge, als peus de l'enrunat castell, juntament amb l'església i la Casa del mestre al costat de ponent. Es tracta d'un edifici històric documentat ja el 1574, format a partir de diferents fases constructives, amb diversos afegits, però que han acabat conformant un edifici força unitari i imponent, i que juntament amb l'església formen la façana representativa del nucli de Calonge.

L'entorn de la rectoria FOTO: DiputacióPer frenar la degradació i recuperar la rectoria, el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), en col·laboració amb l'Ajuntament de Calonge de Segarra, ha redactat aquest Estudi previ de projecte, entès com a primer pas del procés projectual que permeti programar les futures actuacions per a la conservació de la rectoria i l'ordenació del seu entorn, valorades en termes de costos i de temps. El projecte contempla els treballs necessaris a nivell d'estudi previ per a la restauració i rehabilitació de l'edifici, i planteja la possibilitat de donar-li diversos usos de cara a fomentar-ne la recuperació i detenir el procés de degradació que pateix, entenent que la millor forma de preservar un edifici és trobar-li un ús. El projecte és també un document de base que permet tenir un coneixement ampli del edifici, tant des del punt de vista històric, geomètric com constructiu.


2 Comentaris

R

Roser Penyes

21 de novembre 2018.14:01h

Respondre

Ja heu mirat si està immatriculada? N’hi ha un fotimer a la llista i a veure si us gastareu els diners a la casa d’un altre...

P

PEP

21 de novembre 2018.08:32h

Respondre

estudis, estudis, estudis !, per quan les millores?
Els estudis, crec, que sols serveixen, per tindre contens a la penya .
seguim amb el fum!!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.