TORNAR

La Diputació injectarà 60.000 euros per reformar l'accés a la Igualadina Cotonera

Es respectarà l'estil de l'entrada de l'emblemàtic edifici

cultura
Divendres, 26 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Cotonera, que acull des d'ahir una exposició sobre el centenari del Servei de Patrimoni Local, tindrà una nova porta substituint l'actual que estava seriosament degradada. Les obres es fan gràcies a una injecció de 60.000 euros de la Diputació

La porta de la Cotonera Igualadina per l'entrada del carrer Joan Godó es renovarà sense canviar l'estil ni l'actual fesomia. L'accés, que ha quedat molt degradat amb el pas dels anys, quedarà refet. Actualment, la porta es manté d'una manera molt precària, amb elements que la reforcen perquè resti dreta. Les obres, de 60.000 euros i sufragades per la Diputació de Barcelona, mantindran l'arc i l'aspecte que tenia el segle XIX. L'objectiu és que es pugui entrar a peu pla al pati de la Cotonera. Les obres volen salvaguardar l'esperit de la vella Cotonera, com ja s'ha respectat amb la façana que es va reformar fa mesos, amb els colors que tenia quan es va construir.

L'actual govern ja va descartar fa temps els usos previstos en l'avantprojecte presentat el 2009 pel Museu de la Premsa de Catalunya. Jordi Pont, titular actual d'Urbanisme, manifesta que "no podíem gastar 16 milions d'euros que costava tot l'edifici segons aquelles indicacions". Ahir, en la presentació de l'exposició sobre els 100 anys del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, l'alcalde igualadí Marc Castells va comparar la Cotonera amb la Sagrada Família "no la podem fer de cop perquè no tenim tanta capacitat econòmica, però poc a poc hi anirem posant elements nous".

De moment, la intenció de l'Ajuntament és que la gent "conegui i visqui l'edifici". I anar-lo millorant "amb un nivell d'inversió sensat". L'arquitecte municipal, Carles Crespo, afirma que "no es pot esperar a acabar-la tota, ja hi hem de trobar activitats per utilitzar-la". Una d'aquestes activitats són les exposicions, a la planta baixa, com la que es va inaugurar ahir, amb la presència de les autoritats locals i el president de la Diputació Salvador Esteve. La mostra "Cent anys a l'avantguarda de la restauració monumental. SCCM-SPAL 1914-2014", posa en valor la trajectòria centenària del Servei fent un repàs de la història de les seves actuacions. Aquesta és la primera itinerància de l'exposició que encara es pot visitar a Barcelona, a l'Edifici del Rellotge del recinte de l'Escola Industrial (on s'ubica actualment l'SPAL), que es va inaugurar el juny passat, dins dels actes de celebració del centenari del Servei.


3 Comentaris

m

maria

igualada

27 de setembre 2014.13:00h

Respondre

Totalment de acord amb tu, Marisol, pro pensa, que les ajudes als mes desfavorits, no venent portades, lo que volen aquest ne-fastos polítics, es surti a las portades, i vendre FUM.
Tot sigui, per... Llegir més seguir a la seva cadira, i no perdre el seu ”menjador”

M

Marisol

Igualada

26 de setembre 2014.08:30h

Respondre

Bona feina i, al meu entendre, un bon espai per fer-hi activitats i concerts com ja ha succeït aquest estiu. De totes maneres, cal reconèixer que una simple porta no es mereix aquest pressupost.... Llegir més Amb 60.000 euros es poden fer altres actuacions més urgents i ajudar en necessitats bàsiques a moltes famílies desfavorides, no us sembla?.

j

jaume rdguez enrich

26 de setembre 2014.07:15h

Respondre

La cotonera,prudencia i qualitat , una molt bona feina. En tant que igualadi gracies.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.