//Plugins sense CDN ?>
L'espectacle "Rius de foc" va ser una de les propostes guanyadores del procés participatiu de la Capital de la Cultura Catalana i es podrà veure aquest dissabte a Igualada. Segons els organitzadors, "és un espectacle amb diferents itineraris de foc que s'entrecreuen i convergeixen en un aiguabarreig de foc final: el foc de la festa. Estarà format per un centenar de diables, sis bèsties infernals i 120 quilos de pólvora a punt per cremar."
A partir de les 6 de la tarda, es podran admirar les bèsties de les colles igualadines exposades expressament per l'ocasió, a la plaça de Cal Font, davant de la Biblioteca.
A 2/4 de 10 de la nit, començaran els diferents itineraris, els Rius de Foc: els Petits Diables Mal Llamp sortiran de la plaça de Catalunya i continuaran pel passeig Verdaguer, carrer de la Vida i plaça de Cal Font; els Diables Mal Llamp començaran a l'avinguda Balmes amb cantonada carrer de l'Aurora i continuaran pel carrer de l'Aurora fins a la plaça de Cal Font; els Petits Diables d'Igualada i Pixapólvora iniciaran el seu recorregut a la plaça de la Creu, continuaran pel carrer Garcia Fossas, carrer Sant Magí i finalitzaran a plaça de Cal Font; i per últim els Diables d'Igualada sortiran des de la plaça Pius XII, seguiran pel carrer Custiol, carrer d'Òdena, carrer de l'Aurora i acabaran plaça de Cal Font.çTots els recorreguts es trobaran a la plaça de Cal Font, on a les 22 h es farà l'espectacle final, el foc de la festa.
El passat dissabte, 9 de juliol, els Diables d'Igualada varen presentar els nous ceptrots de Llucifer i Diablesa que estrenaran per Rius de foc. Són obra del serraller igualadí Joan Tomàs que ret homenatge a la ciutat amb les seves creacions. El ceptrot de Llucifer és una recreació de l'escut de la ciutat amb 7 punts de foc incorporats, el de Diablesa fa referència a les tres bèsties: la Víbria jove, la Víbria Vella i el Drac d'Igualada. La presentació va tenir lloc al Centre Cívic Nord i va comptar amb la presència del regidor de Cultura Pere Camps i la colla de Diables d'Igualada.
El Mal Llamp d'Igualada
Amb un recorregut de més de trenta anys, aquest grup d'animació especialitzat en correfocs, cercaviles i actes festius amb foc, va néixer el 7 de juliol de 1989, amb el bateig del Drac Mal Llamp a les festes del barri de Santa Caterina, Carme i travessies d'Igualada, apadrinat pel Drac d'Igualada, la Víbria d'Igualada i el Drac de Montbui. Compta amb quatre bèsties de foc i un gran nombre de diables amb màscares comandats pel cabró i la diablessa, sempre acompanyats per músics de percussió i dels grallers. També tenen un grup de petits diables i tabals.
Diables d'Igualada
El 1995, el mateix grup de gent que va recuperar el drac de la ciutat van recuperar la colla de diables. Una colla compromesa amb la cultura tradicional i popular. Al llarg dels anys, la colla de diables ha anat apostant per un estil més tradicional i ha recuperat alguns elements com són els vestits de Llucifer i de la Diablessa. La colla ha incorporat els tabalers que acompanyen als diables durant les seves actuacions i els grallers dels Diables d'Igualada que acompanyen musicalment al bestiari del foc de la ciutat en correfocs i cercaviles. Des de 2001 fan el Ball de Diables d'Igualada.
Petits Diables d'Igualada i Pixapólvores
Petits Diables va néixer l'estiu del 2000 per donar un espai als infants que volen participar en els actes de cultura popular de foc, i vuit anys després va néixer Pixapólvores per donar continuïtat als petits diables. La colla també té un grup de tabalers i bestiari que presideix les trobades: el Xerric i el Bufarot.