//Plugins sense CDN ?>
El projecte guanyador de l'Igual'ART 2023/24 que va realitzar un retrat de la migració interna a Igualada a través d'un documental i una exposició sobre la producció de l'audiovisual estrenat el passat 27 de juny, ha estat seleccionat a la secció oficial de la VIII edició del Festival Internacional de Cinema per la Memòria Democràtica, FESCIMED i es podrà veure a Madrid del 3 al 7 de desembre de 2024.
El Festival és una iniciativa de l'Associació Cultural Art i Memòria, un col·lectiu social format per professionals de diferents àmbits i disciplines culturals i artístiques: actors i actrius, cineastes, productors teatrals i cinematogràfics, fotògrafs, guionistes, escriptors, dissenyadors... amb l'objectiu de preservar la memòria col·lectiva des d'una perspectiva de justícia i solidaritat amb les víctimes de les injustícies, de qualsevol part del món, a través d'expressions i eines que ens proporciona cinema, el teatre, la literatura, la pintura o qualsevol altra disciplina artística.
L'estrena del curtmetratge a Igualada es va fer el passat 27 de juny amb un gran èxit de públic que va desbordar l'auditori del Museu de la Pell. El documental es projectarà a la sala plató de la Cineteca de Madrid (plaça de Legazpi, 8) Matadero de Madrid, el dimecres 4 de desembre de 2024 a les 19 h.
El cineasta documental Jose M. Ferulli ha estat l'ànima del documental "Maletes de cartró", un relat centrat en el procés migratori que va tenir lloc a Igualada i a la Conca d'Òdena durant els anys 50 i 60 del segle passat, que posa el focus en l'orígen i evolució del barri de Fàtima. Una feliç coincidència amb l'estrena de pel·lícula "La 47", que fa vigent la mateixa temàtica amb una història del moviment veïnal al barri de Torre Baró de Barcelona.
Jose M. Ferulli, director i cinematògraf, va realitzar un màster en direcció de fotografia a l' ESCAC (Barcelona). És director de cinema documental graduat a l'Institut del Cinema de Madrid i va realitzar els seus estudis d'antropologia sociocultural a la Universitat de Sant Carles de Guatemala. Dins de la seva trajectòria ha realitzat diferents projectes que s'han presentat en televisió i festivals de cinema internacional.
La seva obra s'ha dirigit al cinema social i en defensa dels Drets Humans. Ha fet treballs per a la cooperació internacional i les Nacions Unides. El seu últim documental sobre les deportacions des dels Estats Units va guanyar el premi de Ibermedia i en el procés de desenvolupament s'ha presentat en els festivals de Guadalajara (Mèxic), Nalip (Los Angeles) i Màlaga (Espanya).