//Plugins sense CDN ?>
El CEIP Font del Roure de Masquefa desplega un projecte lingüístic integrador i participa en diverses efemèrides culturals. Aquest curs, en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa i la implicació de tota la comunitat educativa, s'ha dedicat una setmana a l'Homenatge a la figura del poeta polifacètic per tal de sensibilitzar, donar a conèixer la seva obra i promoure l'expressió poètica dels infants.
Dos alumnes masquefins són finalistes del Premi Pissiganya de poesia escolar. Òmnium Cultural donava a conèxer els finalistes aquest dilluns. Són Nil Esquivel Cerrejón (4t) i n'Albert Amer Catà (5è), alumnes de l'escola Font del Roure de Masquefa, i com a finalistes equival a que han assolit el primer o segon lloc de tota Catalunya. Un any més el Premi Pissiganya de poesia escolar, ha rebut més d'un miler de poesies de 211 centres diferents. El veredicte final es farà públic durant la festa d'El Tinter, el proper divendres 25/05/18 al Casinet Hostafrancs de Barcelona.
L'entitat cultural ha donat les gràcies a Font del Roure "per tota la feina que s'està fent dins les aules i encoratja a la comunitat educativa a continuar treballant pel model d'escola catalana". Aquest reconeixement és fruit del treball realitzat en el marc de la setmana literària que celebra l'escola anualment per difondre la llengua i la cultura catalana. Aquest format, juntament amb el projecte d'escola, ja va suposar obtenir el Premi Baldiri Reixach en categoria d'escoles l'any 2015. L'escola porta a terme l'aplicació d'un projecte lingüístic integrador i participa en diverses efemèrides culturals, aquest any en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa i la implicació de tota la comunitat educativa s'ha dedicat una setmana a l'Homenatge a la figura d'en Joan Brossa per tal de sensibilitzar, donar a conèixer la seva obra i promoure l'expressió poètica dels infants.
L'any 2015 també el centre rebia un dels Premis Pissiganya amb un haikú que homenatjava a na Joana Raspall (que forma part de l'escola, donant nom a la biblioteca escolar), i el premi Picasso en lletrA (UOC – museu Picasso de Barcelona). Aquesta setmana, s'han succeït diferents activitats entorn al món de les lletres i la figura d'en Joan Brossa. Aquestes activitats fomenten la cohesió social i la implicació de tota la comunitat educativa: alumnes, famílies, personal del centre, docents i altres membres de la comunitat local.
La marató de poesia a càrrec de les famílies de l'escola, el mercat d'intercanvi per donar una segona vida als llibres, els tallers intercicle de punts de llibre, l'asseguda literària amb els padrins lectors, l'espectacle 'Amb B de Brossa' a càrrec de Teatre Aula, l'exposició del concurs de fotografia (poesies visuals) amb la participació de les famílies, el lliurament de premis dels jocs florals de les diferents categories (laboratori de lletres, desconstrucció de lletres, poesia visual amb objectes, objectes descontextualitzats) i finalment el reconeixement amb els dos premis Pissiganya, conclouen de manera festiva la celebració cultural d'aquest any.