TORNAR

Eixarcolant ja té a punt una nova edició de la jornada per conèixer els secrets de les "males herbes"

Una diada per conèixer les propietats culinàries d’aquestes plantes i també d’altres usos oblidats

cultura
Divendres, 16 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un atapeït programa amb actes divulgatius, lúdics i culinaris espera als visitants que facin cap a l'Espai Cívic Centre d'Igualada el 7 d'abril, en la tercera edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades. El col·lectiu Eixarcolant torna a convocar aquesta diada de difusió sobre els usos de les plantes o "males herbes" que la modernitat ha anat fent desaparèixer de les nostres cases.

La tercera Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades ha presentat el programa d'actes d'aquesta edició que es farà el 7 d'abril a Igualada. Es tracta d'un esdeveniment únic, tant a nivell català com estatal, enel qual les plantes anomenades popularment "males herbes" i també les varietats tradicionals en desús són les protagonistes d'una activitat d'aquestes característiques.

Els impulsors de la jornada, en la presentació de dimartsEls actes orbitaran al voltant de l'Espai Cívic Centre, al Casal del Passeig d'Igualada, i als carrers i places del voltant. La jornada està organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada, el Consell Comarcal de l'Anoia i la Generalitat de Catalunya, entre d'altres. Ofereix als visitants l'oportunitat de descobrir de forma vivencial els usos d'un gran nombre de espècies i varietats que si bé són desconegudes per la majoria, poden tenir un gran nombre d'aplicacions en el dia a dia, per exemple en l'àmbit culinari. Alhora, la Jornada donarà veu als usos tradicionals de la vegetació i posarà de manifest que en ells s'hi troben les bases per avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals i culturals.

En el programa d'activitats hi ha quatre tipus de tasts, amb dues sessions de tast per cadascun, un cicle de vuit xerrades tècniques i divulgatives, de 17 tallers, d'una vintena de presentacions de projectes, d'una fira de productes silvestres i varietats tradicionals oblidades amb 50 expositors que oferiran també degustacions dels seus productes, d'una sortida etnobotànica, d'un espai on persones de diferents cultures ens transmetran en directe els seus coneixements etnobotànics, de presentacions de llibres i passis de documentals, d'un dinar silvestre, d'exposicions diverses, de cinc activitats pensades específicament pels més menuts, i de la novena Fira de la Biodiversitat Cultivada de la Xarxa Catalana de Graners (la qual es desenvoluparà en el si de la Jornada).

Un programa concebut per tal que visitats de tots els perfils puguin torbar en la Jornada activitats que els permetin gaudir d'un dissabte diferent amb els amics, la família o en parella.  Moltes de les activitats són de participació lliure, si bé algunes requereixen inscripció prèvia. Per realitzar les inscripcions i accedir al programa detallat d'activitats consulteu el portal www.eixarcolant.cat. També hi ha un perfil obert a les xarxes socials amb el nom d'@Eixarcolant.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.