//Plugins sense CDN ?>
Un estímul per a que el públic, i els participants, s'acostumin a l'ús de les plantes silvestres, les plantes que vol recuperar Eixarcolant. Amb aquesta premissa, arriba la primera edició d'un concurs que consta de set categories, des del plat de celebració fins al berenar per a dur a l'escola.
El Col·lectiu Eixarcolant vol continuar amb el foment el consum de productes agroalimentaris de proximitat i prepara el Primer Concurs de Receptes Silvestres. Una prova que "es focalitza en les espècies silvestres i les varietats agrícoles tradicionals, atès que són productes altament desconeguts però que tanmateix presenten un elevat valor gastronòmic". Els impulsors del concurs manifesten que "és una eina per incrementar la sostenibilitat de les explotacions agrícoles i fomentar-ne la diversificació i resiliència al canvi climàtic".
Els concurs serà una oportunitat perquè els participants comencin a utilitzar les plantes silvestres i les varietats tradicionals, o bé comparteixin les receptes que ja duen a terme de forma habitual en el seu dia a dia. Alhora, posen l'accent en la importància de mostrar al conjunt de la població que la cuina basada en productes locals i de temporada "pot ser tant o més creativa, original, i saludable, com la que s'inspira en productes d'altres indrets del planeta".
El concurs consta de set categories: entrants, plat principal del dia a dia, plat principal de celebració, plat principal de carmanyola, postre, esmorzar o berenar per dur a l'escola, i begudes. Cadascuna de les categories es subdivideix en tres graus de complexitat per tal de donar cabuda tant a les preparacions més simples com a les més elaborades. Es poden presentar receptes fins al dia 1 de març, a través del web eixarcolant.cat, on també hi ha disponibles les bases del concurs. Els guanyadors es donaran a conèixer el 4 d'abril en el marc de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades.