//Plugins sense CDN ?>
Els dos primers treballs ho foren en memòria de Maria Rosa Casanovas a la qual es dedicaria la segona part: ‘La meva llengua’ d’Apel·les Mestres (rec. Antoni Miranda) i ‘Com et recordem’ de Tomàs Berzosa. Tot seguit es lliurà a Berzosa un pastisset amb una espelma en la coincidència del seu aniversari. A continuació es presentaren poesies originals de: Nicolau Guanyabens ‘L’avi’ (rec. Narcís Viarnés); Irina Graells, ‘El meu món’; Silveri Lecina, ‘El nou pont penjat’ (rec. Jaume Ferrer); Enriqueta Pàmies, ‘Escalant muntanyes’; Enric Senserrich, ‘La nostra tardor’; Teresa Senserrich, ‘Tardoral a la ciutat’; Ramon Solé, ‘La guerra d’Elisabet Eidenbenz’ (rec. M. Carme Miserachs); Marisa de la Torre, ‘El perrito de peluche’; Montserrat Ventura, ‘La plaça de la font’; i d’autor anònim ‘Les formigues’ (rec. Montserrat Llopart). Finalment Assumpció Ferran va llegir ‘Tota una exclusiva’ de Tomàs Berzosa, dedicada a l’Adoració Aliberch que es jubila de la seva parada del mercat municipal. Per acabar la primera part es sortejaren els poemaris ‘Vermella’ de Marc Artigau i Queralt i ‘El poder del silenci’ d’Imma Fuster i Tubella.
En la segona part es presentà el muntatge titulat ‘Maria Rosa Casanovas en el record’ atès un guió de Lleonard del Rio, que també actuà com a narrador. M. Carme Miserachs, posà veu en el paper de la protagonista aconseguint una actuació molt reeixida, ben complementada pels rapsodes Adoració Aliberch, Eusèbia Fanega i Jaume Ferrer. També va intervenir en la lectura d’un poema Jaume Jorba Casanovas. Arrodoní la vetllada una acurada selecció d’imatges i de música de Pep i Jep Jorba Casanovas.
El guionista es basà en alguns textos del llibre ‘Pere IV, 416. Farmàcia’ i del ‘Recull de poemes’ de Maria Rosa Casanovas i Palop. El resultat fou un memorial històric, emotiu i testimonial molt ben engalzat, presentat amb professionalitat i traça. Especialment impactant fou la reproducció d’un fragment de l’entrevista que li va fer Manuel Campo Vidal a Barcelona TV sobre els afusellaments franquistes del Camp de la Bota. Tota la sessió es va seguir amb atenció i no deixà ningú indiferent.
En acabar Pep Jorba va agrair a Poesia Viva en nom de la família aquesta sessió dedicada a la seva mare.
Octubre: cants de tardor amb l'Orfeó de Sta. Coloma de Queralt
Per a la propera sessió del 16 d’octubre Poesia Viva d’Igualada ha convidat a l’Orfeó de Santa Coloma de Queralt que dirigeix Frederic Prat. Una vegada més música i poesia configuraran el gruix de la vetllada que porta per títol ‘La tardor i el cant coral’. Serà al teatre de l’Aurora.
Lleonard del Río - Poesia Viva