TORNAR
PUBLICITAT

L'equip de l'Escola de Dansa apel·la a l'Ajuntament d'Igualada que "no deixi perdre un centre públic"

Es convoca una concentració davant el Consell Comarcal, el dilluns 29, a les 7

cultura
Divendres, 26 juny 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El tancament de la Casa de la Cultura el passat desembre a les activitats d'ensenyament de l'Escola de Dansa va precipitar -després d'un interval a Montbui- la decisió de la direcció del Consell Comarcal de no seguir amb aquests estudis. Ara, els professionals del centre preparen un manifest i animen als agents socials i partits polítics a que s'hi adhereixin. Apel·len també a l'Ajuntament d'Igualada.

PUBLICITAT

L'anunci del tancament, a principis de mes, de l'Escola de Dansa del Consell Comarcal ha aixecat les protestes de diversos col·lectius vinculats al centre, així com del comitè d'empresa del Consell i de forces polítiques com ERC i Poble Actiu. En un comunicat, l'equip docent de l'Escola de Dansa apel·la "a la responsabilitat dels nostres representants públics, no només del Consell sinó també de l'Ajuntament d'Igualada" per mantenir el centre actiu. Convoquen una concentració davant el Consell Comarcal, el dilluns 29, a les 7.

Consideren que "en una ciutat que compta amb escoles municipals de teatre, música i arts plàstiques, deixar-se perdre l'única escola pública de dansa és una opció que ni s'hauria d'haver plantejat". Afegeixen que "exigim una aposta ferma per la gestió pública de l'ensenyament de la dansa. Exigim que les administracions treballin de forma conjunta per trobar una solució. Exigim que ho facin al servei de la ciutadania. Més enllà d'intencions i bones paraules, exigim accions. Volem ensenyaments artístics públics i al servei de tothom."

"Més que un eslògan"

En la seva apel·lació a l'Ajuntament, subratllen que "si fa mesos s'anunciava amb orgull que la ciutat seria Capital de la Cultura Catalana l'any 2022, la futura Capital Cultural s'ha deixat perdre la seva única escola pública de dansa, de la ciutat i de la comarca. Volem que esdeveniments com ser Capital de la Cultura Catalana siguin, per una vegada, quelcom més que un eslògan." Reiteren la seva crítica al Consell Comarcal "hem patit les conseqüències d'una gestió ineficient durant anys: manca absoluta de suport, mala promoció i una deixadesa evident en el manteniment de les instal·lacions. Sempre ha mostrat un interès escàs en l'Escola i, a la vegada, ha actuat sovint de forma unilateral, bloquejant així qualsevol intent de millora d'aquesta."

Subratllen que "el tancament de l'Escola suposa un atac als drets socials i un apropament a la privatització de la cultura i de l'educació. L'Escola de Dansa és un servei públic, amb valor social, que garanteix la igualtat d'oportunitats i facilita l'accés de les veïnes i veïns de la comarca a la dansa. El sistema de beques com a alternativa al tancament és un pegat que acabarà beneficiant les escoles privades de dansa."

  

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.