TORNAR

ERC Igualada pren el pols a les entitats culturals de la ciutat @ERC_IGUALADA

Els republicans fan una trobada amb associacions locals amb la presència de la directora general de cultura popular, oferint-se a ”ajudar i ser útils”

cultura
Divendres, 1 abril 2022. 08:13. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el marc de les trobades sectorials que ERC Igualada organitza periòdicament amb ciutadans i associacions de la capital de l'Anoia, els republicans es van trobar amb representants d'entitats culturals, per posar sobre la taula l'estat de la cultura a Igualada. La trobada va aplegar onze entitats culturals igualadines, i va comptar amb la participació de la directora general de cultura popular i associacionisme cultural de la Generalitat, Adelaida Moya Taulés, "amb la voluntat de resoldre els problemes o dubtes que puguin tenir les entitats culturals de la ciutat, ja que el nostre objectiu és servir a la cultura i ser útils. Volem aportar, ajudar i facilitar la feina". A la trobada, entre altres, es van tractar temes com les activitats culturals, les subvencions, els equipaments, les col·laboracions entre colles i la Festa Major. Eixos centrals que segons els republicans "marquen la diferència en una bona planificació cultural".

PUBLICITAT

A la reunió, Adelaida Moya va explicar alguns projectes que s'estan treballant des del Govern i que afecten l'associacionisme cultural, com ara la pròxima convocatòria de línies d'ajuts o la futura Llei del patrimoni cultural immaterial català i de l'associacionisme cultural que està impulsant el Govern, una nova normativa que s'adaptarà al concepte més ampli i actual de patrimoni cultural immaterial i que vol contrarestar les lleis estatals, clarament centralitzadores. Alhora, també promourà el reconeixement, el foment i la promoció de l'associacionisme cultural, així com el seu treball en benefici de les persones i de la societat. Finalment, Adelaida es va posar a "disposició d'Igualada i de les seves entitats" per tal d'"ajudar" en tot allò que sigui possible.

Els republicans valoren "molt positivament" la trobada cultural i manifesten que "el govern de la ciutat està mancat de lideratge cultural". Asseguren que continuaran organitzant periòdicament trobades i "promovent debats de ciutat" amb actors de diferents àmbits "per debatre i posar en comú quin model de ciutat es vol i com cal transformar Igualada". Fins ara s'han reunit amb representants de sectors com l'educació, l'esport i la cultura.

El portaveu del grup municipal d'ERC, Enric Conill, va assegurar que "Igualada la construirem entre tots, escoltant tots els actors i tenint en compte totes les veus" i va posar la seva formació "a disposició de les entitats, la gent i les associacions".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.