//Plugins sense CDN ?>
L'Escola de Música Municipal d'Igualada continua sent la que més alumnes té de llarg i pot arribar als 660. Amb tot, els efectes de la baixa natalitat han començat a afectar les inscripcions en els seus cursos per a infants. Conserva la capacitat d'atracció entre les persones que engeguen els estudis.
Les inscripcions a les escoles de música d'Igualada i el nombre d'alumnes matriculats comencen a notar una frenada. L'EMMI, la única pública, se situa per aquest curs 2015-2016 en un global d'uns 660 alumnes comptant el grup de joves matriculats al conservatori. Maria Queralt Martí, nova directora de l'Escola en substitució de Pepita Jorba, explica que l'acció es diversifica i es trasllada també als centres educatius. "Amb el programa Sona Escola, que l'any passat es feiaa escoles i a un institut de secundària i aquest any s'estén als altres dos, l'àmbit de la tasca de l'EMMI creix fins a uns 1.000 alumnes externs" afirma la responsable.
Les matriculacions "han baixat" comenta Maria Queralt Martí ja que "es nota la baixa natalitat que afecta sobretot a les edats primerenques" per bé que "encara s'estan tancant inscripcions". L'Escola en si compta amb uns 530 alumnes, mentre que en l'apartat de conservatori hi ha 122 matrícules i creix. El projecte Sona Escola ha de servir també perquè centres com l'EMMI rebin aportacions de la Generalitat, que va reduir a zero les ajudes a les escoles; en el cas del conservatori "s'han rebut ajuts, però també se n'ha anat reduint la quantitat".
Martí avança que "el Departament està estudiant la nostra documentació ja que la Generalitat sembla que obrirà una línia de subvencions a les escoles de música per projectes externs, de manera que podríem rebre una injecció de diners per l'escola. És un alleujament important".
Les altres escoles
Igualada compta amb dues escoles de música més, Akord's, de música moderna, i l'Estudi, que és el nou format de l'Aula de Música que va estar oberta els darrers tres anys. La directora de l'EMMI opina que "ara mateix tenim molta diversificació d'instruments i d'estils. Crec que, en un moment donat, és positiu que aquestes escoles hi siguin. Són competència, però donen sortides a alumnes nostres que tenen altres inquietuds".
Akord's, ara amb un nou local al carrer Comarca, s'ha consolidat com a alternativa d'aprenentatge de música moderna. Compta amb uns 260 alumnes, "una xifra lleugerament superior a l'any passat" explica Pol Sánchez, el seu director. Amb el nou espai, les funcions d'Akord's han canviat i ara -a més de la faceta d'ensenyament musical- hi ha una secció de ball i també una part dedicada a l'empresa "per assessorar als músics a nivell de management".
També s'ha reinventat l'Aula de Música, que ara passa a anomenar-se l'Estudi. Ubicada al local de la botiga Auvisa, ara mateix ronda els 30 alumnes, amb perfils molt diferents, "des d'infants fins a persones de mitjana edat" assegura José María Rubio, el responsable. Coincideix que "nens i nenes petits no arriben, comencen a partir de certa edat. El nostre perfil d'alumnes és molt versàtil, preparem des de joves que volen examinar-se per grau mig fins als que volen experimentar amb 'combos' i tocar música moderna".