La darrera sessió de Diàlegs Capitals, el cicle de converses organitzat amb motiu de la capitalitat cultural d'Igualada, va girar entorn d'aquesta pregunta: "Les noves tecnologies són cultura?". Dimecres passat, 28 de setembre, a les butaques de l'escenari del Teatre Municipal l'Ateneu, van respondre a aquest i altres plantejaments l'Ester Comenge, de l'estudi creatiu i d'innovació digital Burzon Comenge i professora de projectes de Gràfica Publicitària a l'Escola d'art i disseny La Gaspar i el Jordi Solà, cofundador de Cubus Games i president de Tic Anoia, en una conversa moderada per Albert Lloreta, realitzador audiovisual, fundador de la cooperativa audiovisual Bonobo Films i del projecte La Fera, fàbrica de creació digital.
Al final de l'acte es va fer una demostració en directe d'art digital a partir de la intel·ligència artificial. Mitjançant el programa Midjourney es va crear una imatge, en pocs segons, a partir de paràmetres indicats pels assitents a l’acte.
Arqueologia, interpretació, dones i història seran els eixos dels propers Diàlegs
El mes d'octubre serà el torn de les arqueòlogues Jordina Sales-Carbonell i Paloma Zarzuela. A través de l'arqueologia explicaran el paper real de les dones que fins ara ha estat invisibilitzat per la història i pel biaix de l'anàlisi de la seva cultura material, la construcció social de les identitats i de les relacions humanes. Amb aquest diàleg entre les antropòlogues Jordina Sales i Paloma Zarzuela explorem la tasca que s'ha fet recuperant la història de les dones en les poblacions antigues. Tindrà lloc el dijous 27 d'octubre, a les 19:30 h, al Teatre Municipal Ateneu.
Actuar en femení, serà el diàleg previst pel dijous 10 de novembre amb les actrius Diana Gómez i Adriana Fuertes i per acabar, el 15 de desembre, els historiadors Pol Dalmau i Martín Rodrigo debatran sobre l'esclavitud, concretament La participació catalana en el tràfic d'esclaus: memòria i llegat del colonialisme a Catalunya.
Els Diàlegs Capitals en format Podcast
Tots els Diàlegs Capitals s'enregistren i es poden tornar a escoltar posteriorment en format Podcast. Estan disponibles al web www.igualadaccc2022.cat, Spotify, Ivoox i a Ràdio Igualada.