TORNAR

L'estudi Burzon*Comenge crea un model 3D per visitar de forma virtual el Palau Moja

La visita virtual permet conèixer l’interior d’aquest emblemàtic palau de la Rambla de Barcelona, seu de la Direcció General del Patrimoni Cultural

cultura
Dijous, 2 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb motiu del 40è aniversari de reinstauració de la Generalitat de Catalunya en la seva estructura actual, la Direcció General del Patrimoni Cultural obre les portes de la seva seu, l'històric Palau Moja, perquè els ciutadans puguin visitar, de forma virtual, aquest edifici que ha allotjat personatges il·lustres, com Jacint Verdaguer, Sant Joan Bosco o Alfons XII. Entre les diverses opcions, destaca el model 3D del palau, creat pels igualadins Ester Comenge i Albert Burzon.

La Direcció General del Patrimoni Cultural ofereix dues visites virtuals diferents. La primera consisteix en una visita on es combina la captació d’imatges del palau en 3D i la tecnologia de les panoràmiques en 360º, obra de l'estudi igualadí Burzon*Comenge, en una visita intuïtiva. En aquesta visita es podran veure els diferents espais del palau de forma conjunta en perspectiva i des de dalt, amb desplaçaments lliures pels diferents espais amb la possibilitat de contemplar els detalls del seu interior. Cada una de les sales disposarà de punts d’informació sobre la història i els personatges que habitaren aquest palau.

D'altra banda, també sofereix una visita guiada amb un recorregut en vídeo, de la mà del guia oficial de la Generalitat de Catalunya, Xavier Casado, amb imatges de detall de les diferents estances que es visiten. 

La Direcció General del Patrimoni Cultural també ha publicat un 3D de la façana de l’edifici fet amb núvol de punts de captació làser al compte d’sketchfab, el repositori més gran de models 3D culturals. 

Finalment, s'ha publicat una nova Història de Patrimoni que descobreix aquest escenari emblemàtic barceloní, d'estil neoclàssic, creat a la segona meitat del segle XVIII, a petició dels marquesos de Moja, que li van donar el nom, i ocupat més tard pels marquesos de Comillas.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.