TORNAR

Les excavacions de l’Abric Romaní demostren l’estada de caçadors de cérvols fa 60.000 anys

A part de la COVID-19 la campanya també s’ha trobat amb l’obstacle de l’onada de calor

cultura
Dijous, 19 agost 2021. 13:19. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Si es compleixen les previsions, abans d’acabar la campanya d’enguany, el 25 d’agost, s’hauran enllestit les feines en el nivell actual i l’any vinent, que coincidirà amb el 40è aniversari de les excavacions, es podrà arribar fins un nivell més.

Les excavacions d’enguany del jaciment arqueològic de Capellades han trobat evidències d’estades temporals de grups de caçadors de cérvols a la zona. A part de restes d’aquest animal també se n’han localitzat de conills. Actualment els arqueòlegs es troben treballant en el nivell R, a 12 metres de profunditat, que correspon a fa 60.000 anys. Segons afirmava Palmira Saladié, codirectora del jaciment, l’ACN, “es tracta d’un nivell molt singular, molt difícil d’entendre, caldrà estudiar bé tot el que estem trobant” i afegia que “segur que els aportarà molta informació”.

Foto: ACNJuntament amb aquestes restes també han obtingut una àmplia diversitat d’eines de pedra, negatius de fusta i fogars. Això corrobora les sospites que es tenien que es tractaria d’un campament de caçadors de cérvols on s’hi feien estades curtes.

Des del dia 5 d’agost són 17 el total d’arqueòlegs que hi treballen i que, amb els seus descobriments, han pogut confirmar que el jaciment va ser un punt clau en els moviments dels grups de neandertals gràcies a la bona localització per a la vigilància i a la proximitat amb el mar.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.