//Plugins sense CDN ?>
El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia prorroga fins el 26 de març l’exposició 'Un mamífer aquàtic de 45 milions d’anys: el sireni de Santa Maria de Miralles' i ofereix visites comentades els diumenges 8 de gener, 5 de febrer i 5 de març.
Joan Pastor i Josep Romero Marsal seran els encarregarts de dirigir les visites, amb entrada lliure. Les visites, Començaran a les 11h i aniran a càrrec de Joan Pastor i Josep Romero Marsal, membres actius de la Secció de Geologia i Paleontologia del CECI, el grup que va fer la troballa i que ha vetllat per la custòdia, la restauració i l’estudi dels fòssils fins al seu dipòsit definitiu al Museu de la Pell. Al llarg de la visita, que durarà una mitja hora, es podran conèixer els detalls del moment del descobriment, de com es van desenvolupar els treballs d’extracció dels trenta-sis ossos i per què aquest exemplar és un dels més importants de Catalunya. Una informació que suma un valor afegit a l’exposició, que acull la vitrina els ossos del sireni i que, a més dels plafons explicatius, també ofereix la consulta d’un seguit de publicacions i un vídeo amb imatges de dugongs i manatís, els descendents directes de l’exemplar fòssil.
El descobriment del sireni
Joan Pastor, el descobridor del jaciment del sireni, va col·laborar activament en l’excavació i en els treballs posteriors de restauració; Josep Romero, doctor en Geologia i especialista en Paleontologia, fundador de l'Aula de Natura de l'Anoia i de la Secció de Geologia i Paleontologia del CECI, va dirigir-ne les excavacions i n’ha fet nombrosos estudis i el seguiment de la restauració i del procés de dipòsit definitiu al Museu. A banda de les visites, l’exposició es pot veure en l’horari habitual d’obertura del Museu: de dimarts a divendres, de 10 a 14h, dijous i divendres de 16 a 18:30 h, i els caps de setmana i festius d’11 a 14h. El Museu restarà tancat tots els dilluns i els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener, i la tarda del dia 5.