//Plugins sense CDN ?>
L’espectacle està inspirat en un fragment de la vida del fotoperiodista català Agustí Centelles (1909-1985) i se centra en la maleta plena de negatius de la guerra civil i els camps de refugiats que Centelles va amagar durant més de 30 anys a les golfes de casa d’uns amics, la família Dejeihl, a Carcassona, per por que les imatges poguessin delatar republicans.
Gràcies al suport de la família Centelles, a 'La maleta de l’Agustí' s’hi projecten fotografies originals del fotoperiodista seleccionades entre els 4000 negatius que es conserven del seu arxiu. En aquest sentit, l’espectacle té una clara voluntat d’esdevenir un element més per recuperar la memòria històrica i es converteix, alhora, en una de les poques produccions de teatre familiar que s’endinsa en la guerra civil. Com en els seus espectacles anteriors (OVNI (2007), Premi Butaca 2008 a altres disciplines teatrals i Premi del públic exaequo al millor espectacle infantil de la Fira de Titelles de Lleida 2009; El rei de casa (2005), Premi Xarxa 2004 al millor projecte d’espectacle i Premi del públic a la millor proposta dramàtica de la Fira de Titelles de Lleida 2007; i Operació AVI (2002), Premi del públic al millor espectacle de la Fira de Titelles de Lleida 2004, on es tractaven la manca d’estima, l’ànsia de poder, la gelosia, l’envelliment…), Farrés brothers i cia. aposta per una temàtica d’alt contingut social amb el convenciment que als nens i nenes se’ls pot parlar de tot sempre i quan el to sigui l’adequat. La funció d’aquest cap de setmana la gent gran la pot gaudir sola o en companyia dels néts i nétes i de tota la família.
'La maleta de l’Agustí' és una coproducció de Farrés brothers i cia. i el Teatre de l’Aurora d’Igualada i compta amb el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya.
Comença el teatre familiar de la Xarxa
D'altra banda, aquest diumenge 3 d’octubre a un quart d’una del migdia La Xarxa inicia la seva 33a temporada de teatre familiar a Igualada. El tret de sortida el dóna l’espectacle 'En Joan Sense por', primer espectacle familiar de la companyia Egos Petits, que ofereix una combinació de teatre de titelles i musical que el van portar a ser el millor espectacle de la Mostra d’Igualada el passat 2009. Aquesta funció suposa el començament d’una programació estable que acabarà a l’abril i que es caracteritza per la diversitat de gèneres; hi trobem des de titelles i teatre fins a pallassos passant pel musical, la dansa i la màgia. En definitiva, el que es pretén des de La Xarxa és una diversificació de les seves funcions i així oferir una programació prou atractiva i variada per al públic en general i pels més de 2500 socis de Xarxa en particular, portant a la ciutat els millors i més innovadors espectacles del panorama teatral infantil i juvenil.
La programació de tardor d’enguany compta amb un total de 6 representacions entre les quals trobem 'Zing-zing' de la companyia Roberto G. Alonso, 'El Circ Déjà vu' de La Baldufa, 'Hansel i Gretel' de La Roda Produccions, 'El Ploramiques' de L’Estaquirot, i 'El Conte de Nadal' de Sim Salabim. A banda d’aquests espectacles, la nova temporada inclourà també d’altres funcions que es realitzaran quinzenalment a la programació d’hivern-primavera i que suposaran un total de tretze representacions en total.
Es mantenen els preus
Durant aquests dies els socis de la Xarxa rebran a casa seva un fulletó de tardor en forma de paperina de castanyes amb la programació d'aquest trimestre. Com cada any donarem especial atenció als nostres socis, l’ànima de la Xarxa, que gratuïtament reben a casa la nostra felicitació d'aniversari i les novetats de la temporada. Tal com ja s’estava fent la temporada passada, les entrades es podran adquirir de manera anticipada el dissabte previ a la funció de 7 a 8 del vespre al vestíbul de l’Ateneu, i el mateix dia des d’una hora abans de l’espectacle. Enguany els preus seran els mateixos de la temporada passada, és a dir, 4 euros pels socis i 5 euros pels no socis.