Música, àpats populars i, és clar, ratafia. Això és el que promet i porta cada any la Festa de la Ratafia de l'Anoia, que ja fa tretze anys. Tretze anys i el mateix objectiu de sempre: compartir els licors casolans i el procés d'elaboració, i animar tothom a participar d'aquesta tradició tan nostrada a la comarca.
L'agenda no pot estar més atapeïda aquest cap de setmana a l'Anoia entre actes culturals, lúdics i reivindicatius. Una de les cites imprescindibles de la tardor és la Festa de la Ratafia, que arriba la 13a edició. Enguany, el programa és de dos dies: dissabte 11 de novembre, amb el conccert, i diumenge 12 de novembre,amb el gruix d'activitats.
L'edició del 2016 de la Festa, a l'Ateneu
Els actes es reprendran el diumenge, al local del barri de Xauxa, a la plaça Catarineu. A les 12, es farà el vermut popular amb activitats infantils. I a les 2, el dinar popular, amb diverses opcions: amanida completa, paella mixta o vegetariana i gelat de torró amb ratafia (10 euros el tiquet anticipat al Casal Popular d'Igualada, el Foment). En aquell moment, es donarà el veredicte del concurs. Al llarg de la tarda, concerts i el tast de les ratafies. La festa de la ratafia és una iniciativa dels Amics de la Ratafia de l'Anoia i és possible gràcies a la col·laboració d'Art de la terra, Casal Popular el Foment, Artencava,Igualada Comerç, El Local d'Acció, El Local del Barri i Cal Maginet.