TORNAR

Les festes d'Igualada, a debat a Dimarts de Diàlegs

El convidat és Jan Grau, tècnic especialista en cultura popular i tradicional

cultura
Divendres, 6 febrer 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Torna aquest proper dimarts el format mensual de debat a la Sala de Socis de l'Ateneu. L'acte pivotarà sobre la Festa Major, la Festa de Reis i els Tres Tombs i comptarà amb la presència del tècnic especialista Jan Grau. 

La propera sessió de DdD (Dimarts de Diàlegs) porta per títol: 'Tenim les festes que volem a Igualada?'. Es farà dimarts que ve, 10 de febrer, a les 8 del vespre a la Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí. La introducció de l'acte anirà a càrrec del tècnic especialista en cultura popular i tradicional Jan Grau, que també és professor, fundador de diverses associacions culturals i desenvolupa la seva tasca de tècnic al Departament de Cultura de la Generalitat. A la 'fila 0' s'hi ha convidat a persones amb diverses visions i implicades amb les principals festes populars i tradicionals d'Igualada com són Daniel Vilarrúbias (fundador de la FESTHI), Enric Solà (president de Dessota), Ricard Carles (fundador de la Coll@nada), Eduard Creus (portaveu de la Comissió Cavalcada de Reis) i Magí Molas (president de l'Antic Gremi de Traginers). A tots ells també s'hi sumaran les intervencions del públic per debatre sobre el panorama festiu d'Igualada.

El convidat del proper dimarts, Jan GrauTotes les ciutats tenen festes populars i tradicionals amb molts anys d'història. Igualada no n'és una excepció i la Festa Major, la Festa de Reis o els Tres Tombs en són exemples. DdD vol saber com "han de passar de generació en generació i si això implica canvi, evolució o conservació". A més, es vol conèixer si se'n poden crear de noves o recuperar-ne d'antigues i quina és la implicació dels igualadins en les seves festes. També es vol analitzar quin és l'estat de la cultura popular i tradicional arreu del país. A través d'un diàleg-entrevista que li farà el coordinador de DdD Jordi Cuadras, el convidat Jan Grau explicarà quin és el context i moment que viuen les festes tradicionals i populars a nivell de país, les seves característiques, com s'han de tractar i les vies de futur que tenen.
Després s'acotarà el debat a escala local amb les intervencions de la 'fila 0'. L'organització també vol convidar de manera oberta a totes aquelles entitats i persones que fan possible o participen a les diferents festes de la ciutat perquè pugui dir-hi la seva.


1 Comentaris

J

Jordi

6 de febrer 2015.15:07h

Respondre

Doncs les festes sembla que només les fan homes, perquè tots els ponents ho són. Després ens queixem de Grècia?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.