//Plugins sense CDN ?>
Torna aquest proper dimarts el format mensual de debat a la Sala de Socis de l'Ateneu. L'acte pivotarà sobre la Festa Major, la Festa de Reis i els Tres Tombs i comptarà amb la presència del tècnic especialista Jan Grau.
La propera sessió de DdD (Dimarts de Diàlegs) porta per títol: 'Tenim les festes que volem a Igualada?'. Es farà dimarts que ve, 10 de febrer, a les 8 del vespre a la Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí. La introducció de l'acte anirà a càrrec del tècnic especialista en cultura popular i tradicional Jan Grau, que també és professor, fundador de diverses associacions culturals i desenvolupa la seva tasca de tècnic al Departament de Cultura de la Generalitat. A la 'fila 0' s'hi ha convidat a persones amb diverses visions i implicades amb les principals festes populars i tradicionals d'Igualada com són Daniel Vilarrúbias (fundador de la FESTHI), Enric Solà (president de Dessota), Ricard Carles (fundador de la Coll@nada), Eduard Creus (portaveu de la Comissió Cavalcada de Reis) i Magí Molas (president de l'Antic Gremi de Traginers). A tots ells també s'hi sumaran les intervencions del públic per debatre sobre el panorama festiu d'Igualada.
Totes les ciutats tenen festes populars i tradicionals amb molts anys d'història. Igualada no n'és una excepció i la Festa Major, la Festa de Reis o els Tres Tombs en són exemples. DdD vol saber com "han de passar de generació en generació i si això implica canvi, evolució o conservació". A més, es vol conèixer si se'n poden crear de noves o recuperar-ne d'antigues i quina és la implicació dels igualadins en les seves festes. També es vol analitzar quin és l'estat de la cultura popular i tradicional arreu del país. A través d'un diàleg-entrevista que li farà el coordinador de DdD Jordi Cuadras, el convidat Jan Grau explicarà quin és el context i moment que viuen les festes tradicionals i populars a nivell de país, les seves característiques, com s'han de tractar i les vies de futur que tenen.
Després s'acotarà el debat a escala local amb les intervencions de la 'fila 0'. L'organització també vol convidar de manera oberta a totes aquelles entitats i persones que fan possible o participen a les diferents festes de la ciutat perquè pugui dir-hi la seva.
Jordi
6 de febrer 2015.15:07h
Doncs les festes sembla que només les fan homes, perquè tots els ponents ho són. Després ens queixem de Grècia?