TORNAR

El Festival Internacional d'Orgue torna a Igualada amb cinc concerts de primer nivell

Intèrprets de Catalunya, València, Alemanya, Rússia, Lituània o Armènia, en aquest certamen que suma 26 anys

cultura
Dimarts, 19 febrer 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb el mes de març, torna una de les cites imperdibles en matèria musical a Igualada. Una nova edició, la que fa 26, del Festival Internacional d'Orgue, a la basílica de Santa Maria. 

Amb intèrprets que provenen dels Països Catalans, Alemanya, Rússia, Armènia, Lituània i Itàlia, arrenca la 26a edició del Festival Internacional d'Orgue, amb la direcció de nou de l'igualadí Joan Paradell i Solé, organista titular de la Capella Musical Pontifícia del Vaticà i organitzat pel departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada. Les presentacions dels concerts les farà Jaume Planas i Miquel. La primera cita serà el diumenge 3 de març, amb Pablo Márquez, organista titular de la catedral de València, i la Coral Mixta d'Igualada dirigida per Alfred Cañamero. Junts interpretaran composicions de Buxtehude, Telemann, Bach i Cimarosa.

La següent cita és el dijous, 7 de març, quan se celebrarà la presentació d''El Llibre d'orgue de Prats de Rei' de Domingo Montfort (1801-1870), de la Col·lecció Calaix de Solfa, a càrrec de Daniel Vilarrúbias. A continuació, hi haurà una audició de llibertats d'orgue sobre melodies populars extretes del llibre, amb l'organista Héctor París. L'acte s'organitza conjuntament amb el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Virtuosos de l'orgue de tot el món, a punt d'aterrar a Santa MariaEl segon concert arriba diumenge, 10 de març, amb Tomasz Adam Nowak, organista titular de la Marktkirche St. Lamberti, de la ciutat alemanya de Münster. Oferirà composicions de Byrd, Sweelinck, Johann Christoph Friedrich Bach, Morandi, Brahms i altres improvisacions. El dia 17 de març, l'East Trio West, amb la russa Marina Omelchenko a l'orgue i els armenis Oganes Kazarian al duduk i Tehmine Schaeffer com a soprano, interpretaran composicions de Shiratsy, Pachebel, Bach i Gounod, Ekmalyan, Händel, Böhm, Schubert, Saint-Saëns, Cherepnin, Amirkhanyan, Salieri, Prokofief, Petit, Vavilov, Mozart, amb altres cançons populars armènies i de Webber.

La quarta i penúltima actuació és el 24 de març, amb Renata Marcinkuté Lesieur, catedràtica d'orgue i de clavicèmbal de l'Acadèmia Lituana de Música i Teatre, oferirà composicions de Ciurlionis, Bach, Fauré, Guilmant i Peeters. I, per cloure l'edició 2019 el diumenge, 31 de març, Nicolò Antonio Sari, organista titular de les esglésies venecianes de San Trovaso i de Carmini, acompanyat pel català Héctor Penadés Estrada al trombó, interpretaran composicions de Bach, Purcell, Franck, Gunsenheimer, Gigout i Guilmant. Tots els concerts tindran lloc a les 6 a la Basílica de Santa Maria i l'entrada és gratuïta.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.