//Plugins sense CDN ?>
El Festival de les Llegendes de Catalunya, enguany celebrat a Sant Martí de Tous, dona per acabada la seva 14a edició amb un total de 47 propostes, la majoria d'elles amb les entrades exhaurides.
El poble, amb només 1200 habitants, ha rebut aproximadament uns 5000 espectadors, com a resultat de la gran oferta cultural i qualitat del cartell. Els quatre dies de festival han omplert de vida el poble anoienc amb una programació per tots els públics, amb projectes de nova creació, de coproducció i de companyies residents i, fins i tot, de companyies d'Occitània, d'Argentina i Ucraïna.
L'acte més aclamat ha estat, una edició més, "L'Apagada de Misteri", una de les propostes més esperades per la màgia que la caracteritza: "s'apaga l'enllumenat públic de tot el poble i el casc antic queda il·luminat per milers d'espelmes que guien els visitants per un recorregut en què una vuitantena d'actors i actrius voluntaris del poble interpreten diferents escenes relacionades amb les llegendes. Com cada any, totes les entrades es van exhaurir, un total de 7900 espectadors".
Aquest festival ha comptat amb la gran participació de persones voluntàries. "Un total de 130 persones, veïns i veïnes del poble, han fet possible l'organització del Festival. Grans i petits, famílies senceres participen d'alguna manera amb el festival, o bé amb tasques de suport a l'organització o bé com actors i actrius en l'espectacle estrella de "L'Apagada de Misteri". Sant Martí de Tous té un cens de 1200 persones, el que suposa, que gairebé un 11% de la població és voluntària en l'organització, unes dades que reflecteixen que el festival és de tots".
Com a novetat d'aquest any i amb la voluntat de crear vincles amb el territori, el DeLlegendes ha fet un pas més enllà i ha creat el "Llegendes al territori" una ampliació de la programació que es va avançar uns dies per oferir un tastet del festival als petits municipis veïns d'Argençola i Bellprat. A Bellprat el diumenge 18 i a Argençola el diumenge 25.
Han estat exactament 47 propostes artístiques amb companyies d'arreu del territori català. Maria Hervàs, codirectora del festival ha explicat que "una de les línies en què se centra el DeLlegendes des dels seus inicis és la dels vincles amb el territori. Ho fem creant vincles amb el sector amb fires com Fira Mediterrània o el Festival Càntut, i enguany, a més a més, amb el projecte "Llegendes al territori" perquè el festival arribi als pobles veïns".