TORNAR

Finalitzat el primer taller d'arqueologia a Carme

Cal millorar el coneixement del Patrimoni cultural municipal per tal de posar-lo en valor

cultura
Dimarts, 27 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A Carme hi ha catalogats tres assentaments ibèrics, dels quals solament es coneix el seu lloc d’emplaçament i la seva cronologia aproximada. Entre els dies 28 de juny i 9 de juliol d'enguany s’ha dut a terme el primer taller d’arqueologia per aportar dades d’un d’aquests assentaments ibèrics, concretament al de la zona del Serrat del Campaner.

Classes en el taller d'arquelolgia

Durant el taller d'arqueologia

La intervenció, a càrrec de l'empresa Tríade Serveis Culturals, ha estat dirigida per l'arqueòloga Judit Vico, amb la col·laboració de la també arqueòloga Eva Estela, així com de l'educador Oriol Vilanova, qui va realitzar diversos tallers didàctics d’introducció a l’arqueologia. L’objectiu principal d'aquesta intervenció era la de confirmar la presència d'un assentament d'època ibèrica o romana en aquest indret, així com conèixer la seva entitat i estat de conservació.

Amb aquesta finalitat s'han realitzat diversos sondejos en tota la zona d'expectativa arqueològica, cosa que ha permès documentar la presència en el subsòl de nombrosos materials arqueològics d'època íbero-romana. No s'han pogut documentar murs ni altres estructures que permetessin una més clara identificació de la funcionalitat del indret, tot i que l’existència de materials constructius (com teules, maons i grans gerres d’emmagatzemament d’època romana), semblen indicar que en aquest paratge hi hagué una casa d’aquesta època que no hauria arribat fins els nostres dies.

Aquesta campanya d'excavació està integrada dins un projecte de l’Ajuntament de Carme que pretén millorar el coneixement del Patrimoni cultural municipal per tal de posar-lo en valor. En aquest cas es va plantejar com un ‘Arqueocasal’ en el qual els nois i noies de Carme que s’hi van inscriure, van poder adquirir nocions de què és l'arqueologia, com es treballa en un jaciment arqueològic i quines dades es poden obtenir i com tractar-les.

El proper estiu es portarà a terme una nova excavació arqueològica a decidir entre un des altres assentaments ibèrics, la necròpoli romana, l’estudi dels fòssils del Coll de la Llentia, l’església romànica o els dipòsits travertínics del quaternari del Balç de les Roquetes. La importància d’aquestes activitats d’estiu radica en la implicació del jovent del poble i la professionalitat de l’empresa d’arqueologia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.