//Plugins sense CDN ?>
SlowFood és una categoria reservada a uns pocs restaurants, un segell que distingeix establiments que fan una aposta per "aliments sans, bons, nets i justos". L'anoienca Fonda del Saumell és un d'aquests
El passat 23 de febrer va tenir lloc a l'església de Gallecs l'acte de lliurament de les plaques distintives als restaurants que enguany formaran part de la xarxa Km0-Slow Food. I entre ells, hi havia la presència anoienca de La Fonda del Saumell, restaurant de Vallbona d'Anoia que ha estat un dels 63 establiments distingits en l'acte que va tenir lloc en aquest nucli del Vallès Oriental.
La jornada va engegar a les 12 del migdia, amb la presentació del llibre de Pep Salsetes 'La Cuina del Vallès', un recull de receptes recuperades de la comarca. Aquesta edició hi havia la presència de dos noms referents en el món de la restauració a Catalunya, Fermí Puig i Ramon Parellada que van atorgar els distintius corresponents als cuiners. També hi va haver una mostra de productes de la terra i, ja a primera hora de la tarda, un dinar ofert pels cuiners dels restaurants Km0-SlowFood del Vallès. El projecte dels Restaurants Km0 d'Slow Food neix de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 122 països diferents. En un restaurant SlowFood es cuinen plats de Km0 en els quals prioritzem la pagesia propera i ecològica, s'empren aliments de temporada, s'evita l'ús de transgènics, es recuperen productes de l'Arca del Gust i dels Baluards d'Slow Food, i es cuina peix capturat de forma sostenible.