TORNAR

El gadità Antonio Díaz presenta la fascinant i entranyable novel·la "Los años de la ballena"

Narra el viatge iniciàtic d’un jove fotoperiodista a la recerca d’una enigmàtica dona que fuig des de la Guerra Civil.

cultura
Dimecres, 25 febrer 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una trobada casual a la Barcelona de la Transició, entre un jove fotògraf i una misteriosa anciana, desencadena una recerca plena de vicissituds. Un viatge emocionant, ple d'anècdotes i vivències, a la recerca d'una dona que sempre ha estat fugint. Un viatge fascinant, ple d'emocions i amb confessions sorprenents. La presentació tindrà lloc avui dimecres, a 2/4 de 9 del vespre a Igualavins (C/ de la Torre 7 d'Igualada), amb la col·laboració de Llegim...? Lliberia i comptarà amb la participació de l'autor, vingut des de terres andaluses.

Rubén, jove reporter gràfic a l'atur, passeja amb la seva càmera per Barcelona entre manifestacions i carrers grisos en plena Transició. Té una trobada fortuïta amb una dona gran i alertat pel seu estrany comportament decideix seguir els seus passos. Els esdeveniments que segueixen a partir d'aquesta trobada el submergeixen en la recerca de la dona en un viatge iniciàtic pels carrers de Jerez, Sant Fernando i Cadis ple d'anècdotes i ensopegades. Marta, la dona fugissera, decideix narrar la seva història gravant-la en cintes per lliurar-les al jove periodista, que descobrirà la vida d'una dona perseguida des de la Guerra Civil i les seves sorprenents conseqüències.
 
"Los años de la ballena" ofereix al lector dos apassionants viatges: un, a la Barcelona dels primers anys de la Transició espanola, que maldava per sortir de l'obscurantisme i la repressió franquista lluitant per la llibertat; i el segon: als paisatges físics i humans de Càdiz. La novel·la també tracta de temes, com les onades migratòries que, als anys seixanta i setanta, van portar milers de famílies d'Andalusia a Barcelona i Catalunya buscant un futur millor.
 
L'autor
Antonio Díaz González (San Fernando, 1958) és tècnic de telecomunicacions des de 1978. El 2006 va ingressar a l'Escuela de Letras Libres de Miguel Ángel García Argüez, on va col·laborar en la publicació de diversos treballs col·lectius com Aspas, Raspas de Pez, Aguarrás, Teoría de Cuerdas o Patologías.
Ha participat activament amb els seus textos al blog:  Letraslibres (www.escueladeletraslibres.blogspot.com) amb el pseudònim d'Alinando i al seu blog personal: Ora Maritima. Costa de Cádiz. (www.alinandoarena.blogspot.com.es)
El 2010 va ser cofundador del Colectivo Letras Libres, organitzant i participant activament des del seu inici en multitud d'actes literaris i treballs col·lectius com Frontales palabras pinceladas, Amores o Klandestinos. Des de llavors ha publicat textos, prioritàriament de narrativa breu, en revistes com El ático de los gatos o Speculum del Club de Letras de la Universidad de Cádiz, revista editada periòdicament a la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes


1 Comentaris

m

mariona

08700

25 de febrer 2015.12:29h

Respondre

La sort que van tindre, aquest grisos, de que el nostre valent alcalde, que no te por des-de els 10 anys, al ser llavors un marrec, no fora a aquestes manifestacions.
Segur que abans de apallissar... Llegir més als manifestants, ho haguessin pensat dues vegades.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.