TORNAR

El Gasògen i la Electro Igualadina obren portes per les Jornades Europees del Patrimoni

Les visites aniran a càrrec de l’historiador Pere Pascual

cultura
Dimecres, 9 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Dues joies relativament desconegudes del patrimoni igualadí es podran visitar aquest dissabte. El Gasògen i la Electro Igualadina són les ofertes de visites guiades que aporta la capital anoienca entre les centenars que obriran a tot Catalunya per les Jornades Europees del Patrimoni.

Les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) oferiran aquest dissabte l'oportunitat de visitar el gasòmetre de Cal Pasqual i l'emblemàtic edifici de l'Electra Igualadina, al barri del Rec. La visita comptarà amb un guia d'excepció, l'historiador Pere Pascual i Domènech, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, que explicarà i situarà en el seu context històric aquests dos importants elements del patrimoni industrial de la ciutat.

Organitza l'activitat l'Ajuntament d'Igualada-Museu de la Pell, conjuntament amb el Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). La visita arrenca a les 11 i tindrà una durada aproximada de dues hores; és gratuïta, però caldrà fer inscripció prèvia al telèfon 93 804 67 52 i les places són limitades. El punt de trobada i inici del recorregut serà a l'entrada del Gasogen, a la cruïlla entre els carrers de St. Carles i dels Esquiladors.

El Gasògen, al carrer Sant CarlesInstituïdes el 1991 pel Consell d'Europa, les JEP són considerades com l'activitat participativa més important d'Europa en relació al patrimoni cultural, compten amb un gran desplegament per tot el territori gràcies a l'acció conjunta del Departament de Cultura, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Aquestes jornades són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l'objectiu principal d'estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

Pere Pascual i Domènech (Igualada, 1945) és catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, doctor en Filosofia i Lletres (secció Història) per la Universitat Autònoma de Barcelona (1984) i especialista en història. Ha publicat nombrosos articles i capítols de llibre sobre l'explotació de la xarxa ferroviària catalana i és autor, entre altres títols, d''Agricultura i industrialització a la Catalunya del segle XIX. Formació i desestructuració d'un sistema econòmic' (1990) i publicacions com 'Fàbrica i treball a la Igualada de la primera meitat del segle XX' (1992).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.