TORNAR
PUBLICITAT

Grup Carles i UNESCO porten a Igualada la preestrena del film "Mediterraneo"

L’acte va comptar amb la presència d’Òscar Camps, fundador de l’ONG Open Arms, que inspira la pel·lícula

cultura
Dimarts, 26 octubre 2021. 15:54. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Dimarts passat es va poder veure a l'Ateneu Cinema d'Igualada la preestrena de "Mediterráneo", un dels títols cridats a copsar els premis més destacats del sector i convertir-se en una de les pel·lícules de l'any. Abans de la projecció, el periodista igualadí Joan Maria Morros, cap d'informatius de Rac1 i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va conversar amb Òscar Camps, fundador de l'ONG Open Arms. L'acte va ser organitzat per Grup Carles i l'Associació UNESCO d'Igualada.

L'acte, que va ser presentat per Xavier Carles, director general de Grup Carles, va comptar amb la presència i participació del fundador de l'ONG Open Arms, Òscar Camps, que va conversar amb el periodista igualadí Joan Maria Morros abans de la projecció de la pel·lícula. Camps va explicar al públic que omplia la sala de l'Ateneu Cinema que, tot i que la pel·lícula relata els orígens d'Open Arms, "els veritables protagonistes són les persones que han hagut de fugir de les seves llars i separar-se de les seves famílies". Va remarcar que el repte era "com explicar la història d'aquestes persones a la ficció i això es va aconseguir amb la seva pròpia presència". Camps va explicar que, quan li van presentar la iniciativa de fer una pel·lícula de ficció sobre la seva experiència, inicialment el projecte no el va entusiasmar, però va reconèixer que, finalment, "ha estat una gran oportunitat per eliminar prejudicis perquè encara hi ha gent que té dubtes sobre el que fa l'ONG".

"Mediterraneo" és dirigida per Marcel Barrena i protagonitzada per Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo i Sergi López. Segons els organitzadors de l'acte, "és una pel·lícula colpidora que té un objectiu molt clar: posar de manifest la crisi humanitària que assetja el Mediterrani a través del relat històric de la fundació d'Open Arms. El públic assistent va poder veure i "viure" un relat emocionant, amb un gran repartiment, que no defalleix un instant i que recorda una terrible realitat davant la qual la Unió Europea es mostra indiferent, si no hostil."

Grup Carles i l'Associació UNESCO d'Igualada afegeixen que, amb l'organització d'aquest acte, "volem contribuir a conscienciar i sensibilitzar sobre aquesta realitat aprofitant l'oportunitat d'explicar al món aquesta història de gent petita que ha salvat milers de vides, de la mà d'uns personatges molt humans. Una realitat que confiem pugui canviar gràcies a la labor titànica que està fent l'ONG Open Arms.

Recomanem tothom que vagi a veure aquest film que no deixa indiferent i que, tot i que aborda una realitat molt dura, ho fa des d'un vessant molt humà."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.