TORNAR

Guillermo Weickert Cía. de Danza presenta Días pasan cosas al Teatre de l’Aurora

Multipremiat espectacle de dansa-teatre que demostra que les coses passen un dia qualsevol

cultura
Dimecres, 9 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest cap de setmana, es podrà veure al Teatre de l’Aurora per primera vegada a Catalunya Días pasan cosas, un muntatge que combina la dansa i el teatre i que demostra que les coses passen un dia qualsevol. Ha estat reconegut amb diversos premis i arriba a la sala independent igualadina a través del Circuito de la Red de Teatros Alternativos.anoiadiari·cat regala dues entrades 2x1 per a la funció de dissabte. Participa-hi!

Un moment de l'obra 'Días pasan cosas'

Heu tingut mai la sensació que correu tan ràpid com podeu, però que en realitat esteu fent cercles sobre vosaltres mateixos? La companyia sevillana Guillermo Weickert Cía. de Danza sí que l’ha tinguda i mostra com vèncerla amb aquest espectacle centrat en el present i en tot allò que passa enmig de la quotidianitat. Creuen que cadascun de nosaltres col·leccionem instants que ens defineixen i conformen com a individus i exposen part d’aquesta col·lecció amb l’explosió d’una rialla, l’alegria dels avantpassats davant els primers prismàtics, el diàleg entre els objectes quotidians d’ara i els d’abans, tot el que hem pogut arribar a menjar en un any, la reproducció d’escenes viscudes al nostre dia a dia...

El director, coreògraf i intèrpret Guillermo Weickert afirma estar 'completament convençut' que les coses poden succeir un dia qualsevol. 'Som més el que passa en la nostra quotidianitat, que no pas en els grans esdeveniments. Hem d'estar més atents a les coses petites que als grans titulars', assegura, afegint que 'és un manifest contra moltes coses, com el consum, la superficialitat... Som molt menys lliures del que ens agradaria pensar, ens deixem arrossegar'.

L’espectacle combina dansa, teatre i performance i, segons explica el director, 'com a tota bona mescla, no els podem separar. Treballem amb el text, el moviment i els temps escènics. Hi ha molts instants de suspens, d’altres de pautats, d’altres que semblen de dansa però que són molt narratius i que ens serveixen per explicar coses...'

.

El muntatge ha obtingut set premis de l’Associació Andalusa de Professionals de la Dansa (PAD) que el distingeixen com a millor espectacle de sala, direcció, intèrpret masculí i femenina, coreografia, escenografia i il·luminació. Per Weickert, aquests guardons 'reconeixen que s’ha produït amb molt amor i carinyo, l’esforç d’oferir qualitat amb un treball creat a foc lent i la voluntat d’explicar, no des de la posició i l’actitud, sinó des de la mateixa pell dels intèrprets'.

Días pasan cosas, que s’ha representat a Portugal, Itàlia, els països nòrdics i arreu de l’Estat (Galícia, País Basc, Madrid, Andalusia), s’estrenarà per primera vegada a Catalunya al Teatre de l’Aurora i, per ara, no és previst que ofereixi més funcions al territori català. L’espectacle arriba a Igualada de la mà del Circuito de la Red de Teatros Alternativos, que permet la gira d’una selecció d’espectacles per les 38 sales associades d’arreu de l’Estat, entre les quals hi ha l’Aurora. Els muntatges tenen garantida la qualitat, ja que han estat els més votats pel conjunt de la Red. Una bona oportunitat per veure el teatre que es fa

fora de Catalunya.

Les representacions de Días pasan cosas es faran el dissabte 12 de novembre a les 22h i el diumenge 13 de novembre a les 19h. Les entrades (14 €; 10,50 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció.

També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 o bé a través del correu electrònic, escrivint a reserves@teatreaurora.cat. Més informació a www.teatreaurora.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.