TORNAR

S’ha presentat el mapa del patrimoni cultural de Carme

Es van destacar les barraques de pedra seca per la seva quantitat i qualitat

cultura
Dimecres, 30 març 2011. 17:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat dilluns a la sala d’actes del Casal i en sessió pública es presentà el mapa de patrimoni cultural de Carme, realitzat gràcies al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’aquesta població i l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

A l’acte hi foren presents la Sra. Maria del Agua Cortés, tècnica de l’Oficina esmentada, les arqueòlogues Jordina Sales i Natàlia Salazar, redactores del mapa, i l’alcalde, Jordi Sellarès, qui explicà el procés d’elaboració del mapa i agraí la implicació en el treball de persones particulars del poble, d’entitats locals com ha estat el Casal, la parròquia, el Centre recreatiu entre d’altres i també d’altres administracions, com l’Arxiu Comarcal, el Museu Comarcal i la Biblioteca Nacional de Catalunya. Invità el nombrós públic assistent a seguir aportant dades, perquè el mapa serà un element viu que s’anirà actualitzant.

Per part de la representant de la Diputació de Barcelona i les arqueòlogues responsables del treball s’explicà el recolzament tècnic i econòmic que s’ofereix als ajuntaments per a l’elaboració dels seus mapes i amb l’ajut de fotografies es mostraren alguns dels elements catalogats. El mapa de patrimoni cultural de Carme compta amb 151 fitxes i abasta des d’edificis a conjunts arquitectònics passant per jaciments, col·leccions, elements urbans, imatges, zones d’interès, manifestacions festives, música i dansa, tradició oral, etc. Destaquen pel seu important nombre, les barraques de pedra seca. Es donà importància també a aquells elements que han desaparegut, però que quedaran en la memòria històrica del poble.En altres paraules, aquest patrimoni destaca per varietat i qualitat.

En poc temps es publicarà a les pàgines web de Diputació i l’Ajuntament de Carme la informació referent al municipi. En aquell moment tota persona que ho desitgi podrà visualitzar els diferents elements descrits.

La presentació d’aquest inventari ha estat un acte important pel poble; es va concloure que descriure 151 elements culturals que abasten des de la prehistòria fins als nostres dies, és donar importància i posar en valor la feina dels nostres avantpassats.


2 Comentaris

P

Positiu

30 de març 2011.23:28h

Respondre

Caram Jordina, no pares. Quan dorms tu?

H

Hilda Niemeyer

Igualada

30 de març 2011.21:42h

Respondre

M’agradaría aquesta iniciativa per Igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.